Ministarstvo komunikacija BiH raspisalo javni oglas za prijem deset pripravnika i volontera

2 apr

Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine raspisalo je javne oglase za prijem pripravnika i volontera sa završenim fakultetima. Javni oglas objavljen je na zvaničnoj web stranici Agencije za državnu službu BiH, a krajnji rok za podnošenje prijava je 15. april 2018. godine.

Radna mjesta za koja je raspisan konkurs su pripravnik sa završenim pravnim fakultetom (VII stepen), odnosno sa završenim prvim ciklusom školovanja na pravnom fakultetu koji je vrednovan sa 180 ili 240 ECTS bodova – 2 (dva) izvršitelja i pripravnik sa završenim prometnim fakultetom (VII stepen), odnosno sa završenim prvim ciklusom školovanja koji je vrednovan sa 180 ili 240 ECTS bodova – 1 (jedan) izvršitelj.

Pripravnici će obavljati poslove u svrhu osposobljavanja za samostalan rad u okviru svoje struke i stjecanja potrebnog radnog iskustva za polaganje stručnog upravnog, odnosno javnog ispita.

Konkurs je raspisan i za prijem volontera visoke stručne spreme i to volontera sa završenim pravnim fakultetom – jedan (1) izvršitelj, sa završenim prometnim fakultetom – tri (3) izvršitelja, sa završenim ekonomskim fakultetom – jedan (1) izvršitelj, sa završenim elektrotehničkim fakultetom, smjer informatika ili fakultetom informacionih tehnologija ili drugim fakultetom informatičkog smjera – jedan (1) izvršitelj i sa završenim fakultetom društvenog smjera – jedan (1) izvršitelj.

Volonteri će obavljati poslove u svrhu osposobljavanja za samostalan rad u okviru svoje struke i stjecanja potrebnog radnog iskustva bez zasnivanja radnog odnosa, u trajanju od jedne godine.

Detalje o konkursu za prijem pripravnika možete pogledati ovdje, a za prijem volontera ovdje.

klix.ba

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments