Microsoft poziva inovativne nastavnike i nastavnice: Prijavite se na konkurs MIXathon Challenge 2015-2016

23 nov
Rok prijave 31.12.2015

Microsoftov MIXathon Challenge, online konkurs za inovativne nastavnike i nastavnice, otvoren je za prijave.

Svi nastavnici i nastavnice koji u nastavnim procesima koriste nove Microsoft tehnologije kako bi realizirali i podržali nove modele učenja i tako pripremili učenike i učenice za život i rad u 21. stoljeću, prijaviti se mogu putem web stranice www.mixathon.org.

MIXathon Challenge je dio globalnog Microsoft Partners in Learning projekta koji ima za cilj osnaživanje i motiviranje nastavnika i nastavnica za umrežavanje, saradnju te kreiranje i dijeljenje informacija kako bi njihovi učenici i učenice mogli ostvariti svoj najveći potencijal. Microsoft partneri u ovom projektu su poznati online kanali za učenje, Corinth i Kinems.

MIXathon je savršena platforma za moderne nastavnike i nastavnice na kojoj će se njihov talenat prepoznati i nagraditi. Cijeli konkurs se u 32 zemlje Centralne i Istočne Evrope sprovodi putem web stranice www.mixathon.org/en IXathon.org, a jedan pobjednik/pobjednica iz svake države će biti izabran/a da predstavlja svoju zemlju u regionalnom finalu.

Svi zainteresovani nastavnici i nastavnice koji žele uzeti učešće u konkursu, potrebno je da se prijave te da zajedno sa svojim učenicima i učenicama kreiraju petnaestominutnu interaktivnu prezentaciju “Najbolje predavanje ikad”. U kreiranju prezentacije potrebno je koristiti Microsoft PowerPoint i nove besplatne Office Mix dodatke. Office Mix je besplatna ekstenzija za Microsoftovu aplikaciju PowerPoint, koja omogućava jednostavno pretvaranje prezentacije u zabavnu online formu koja se dalje može podijeliti sa učenicima i učenicama i kolegama i kolegicama u OneNoteu, na njihovom webu, ili u odgovarajućem nastavnom sistemu.

Rok za prijave na konkurs je 31. decembar 2015, a za više informacija o konkursu svi zainteresovani mogu posjetiti www.mixathon.org i Facebook fan page Microsoft MIXathon Challenge na www.facebook.com/groups/432699626938427/?fref=ts

Oslobodjenje.ba

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin