Microsoft Educator Community: Poziv za učitelje, nastavnike, profesore

25 apr
Jeste li učitelj/ica, nastavnik/ica ili profesor/ica u BiH? Onda imate priliku da postanete predstavnik svoje škole i tokom Microsoft promotivne aktivnosti nagradite svoj kolektiv i sebe! Registrujte se kao edukator na Microsoft Educator Community i SocialChorus te saznajte više. Pridružite se učenju i komunikaciji 21. vijeka putem Microsoft Educator Community i aplikacije SocialChorus!

MICROSOFT EDUCATOR COMMUNITY

Misija je osnažiti svakog edukatora i školu na planeti kako bi postigli više. U Microsoftu vjerujemo u moć globalnog učenja, moć učenja od drugih, kao i važnost saradnje – zato smo stvorili Microsoft zajedinicu edukatora. Između ostaloga, imate pristup lekcijama koje su stvorili vaše kolege – smanjite vrijeme koje vi trošite na stvaranje lekcija i iskoristite već postojeće – koristite ekspertizu drugih edukatora i dovedite ih u svoju učinionicu virtuelnim putem. Inspirišite svoje učenike i njihovu znatiželju sa svježim idejama stručnjaka iz cijelog svijeta.
  • istražujte, idite na virtuelne izlete i pozovite govornike goste u svoj razed
  • zarađujte nagradne bodove za konzumiranje, kreiranje i angažiranje u sadržaju
  • pregledajte sadržaj na bilo kojem uređaju i lako stvorite bogate medijske materijale
Šta edukatorska zajednica može ponuditi? Pristup prema preko 15 miliona edukatora diljem svijeta, besplatan interaktivni ICT trening, jedna lokacija na kojoj možete pronaći informacije i resurse o tehnologiji za korištenje u učionici. Prijavite se i kreirajte profil na https://education.microsoft.com/ kako biste opisali svoju ekspertizu i kako biste olakšali drugim članovima zajednice da vas pronađu i spoje se s vama. Ujedno učestvujete u našoj promotivnoj aktivnosti (pročitajte pravila za više informacija)!

SOCIALCHORUS

Postanite ambasador Microsofta na društvenim mrežama kroz aplikaciju SocialChorus za dijeljenje sadržaja vezanog za edukaciju koristeći hashtagove #MIEExpert, #MSFTEdu, #RedefineLearn, #SkypeAThon – a mi ćemo jednom edukatoru pokloniti Microsoft Lumia telefon. Kako? Posjetite i prijavite se na: https://advocate.socialchorus.com/MIEE/MIEExperts/welcome#feed
Dobrodošli ste u zajednicu najstrastvenijih, inovativnih edukatora na planeti! Ovo je ekskluzivni program u kojem možete:
  • primati željeni sadržaj, od najava proizvoda do mišljenja lidera, kako bi se ojačali u ulozi ambasadora Microsofta u edukaciji
  • izgraditi svoj društveni profil i pratiti statistike kroz nadzornu ploču SocialChorusa
  • biti nagrađeni za aktivno učestvovanje – autentifikacija računa omogućuje vam da identifikujemo MIE stručnjake za prilike tokom cijele godine.
Dokle god ste ovjerili račun na bilo kojem društvenom mediju, sve podjele sa gore navedenim hashtagovima, bilo kroz SocialChorus ili drugu društvenu platformu, zbrajat će se prema vašem ukupnom broju. Pridružite se danas!

Pravila:

  • učesnici moraju biti edukatori u akreditiranoj obrazovnoj ustanovi na području Bosne i Hercegovine
  • promocija traje od 18. aprila do 25. juna 2016. godine
  • Microsoft Educator Community: škola kao kolektiv (sa najviše prijavljenih edukatora) dobiva naš poklon, multifunkcijski HP-ov printer / učestvujete prijavom na web stranici https://education.microsoft.com/
  • SocialChorus: pojedinac (sa najvećim brojem objavljenih postova i/ili tweetova) dobiva naš poklon, telefon Microsoft Lumia / hashtagovi #MIEExpert, #MSFTEdu, #RedefineLearn, #SkypeAThon se zbrajaju prema ukupnom broju postova i/ili tweetova
(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin