Međunarodna konferencija ReinEU2016 u Bratislavi

3 jul

Od 26. do 28. oktobra 2016. godine u Bratislavi, Slovačka, održaće se Međunarodna konferencija ReinEU2016 (Reindustrijalizacija Evropske Unije 2016).

ReinEU2016 je prestižna manifestacija u oblasti nanotehnologije, naprednih materijala i proizvodnih tehnologija. Njen cilj je da se naglasi i da se diskutuje o ulozi nauke, istraživanja i inovacija kod održivog razvoja Evropske ekonomije u cjelini i sprovođenju reindustrijalizacije Evrope, u smislu povećanja udjela proizvodnog sektora u BDP EU sa trenutnih 16% na 20% u 2020. godini.

Konferencija će se fokusirati na uticaj istraživanja i inovacija na proizvodnju više tradicionalnih proizvodnih sektora, kao i njihov uticaj na konkurentnost. Sa ciljem postizanja veće zastupljenosti evropskih i međunarodnih zajednica iz oblasti istraživanja i inovacija, uključujući važne predstavnike iz poslovnog sektora, okupiće odlične istraživače, vrhunske donosioce odluka i vodeće inovatore.

Tokom konferencije će biti održani bilateralni susreti. Očekuje se učešće više stotina organizacija, te je ovo dobra prilika za upoznavanje novih potencijalnih poslovnih partnera ili klijenata. Moguće je dogovoriti sastanke sa do 20 partnera za jedan dan.
Prisustvovanje ovom događaju je besplatno.

Više informacija o konferenciji, registraciji, B2B sastancima, smještaju, smjernicama za putovanje, kotizaciji za učešće na konferenciji itd. možete naći na zvaničnoj web stranici događaja.

Za eventualna pitanja kontakt osoba u VTKBiH je Ivana Knežević

tel: 033 566 237;

e-mail: [email protected]. ;

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin