Međunarodna konferencija o ljudskim pravima LGBTI osoba “Vrijeme je za RAVNOPRAVNOST”

1 feb

Sarajevski otvoreni centar Vas poziva na međunarodnu konferenciju o ljudskim pravima LGBTI osoba pod nazivom Vrijeme je za RAVNOPRAVNOST, koja će biti održana u srijedu 22. februara 2017. godine u hotelu Courtyard by Marriott na adresi Skenderija 1, u Sarajevu.

Organizujemo ovu konferenciju kako bismo podsjetili institucije Bosne i Herecegovine i njenih entiteta na obaveze koje je potrebno regulisati u cilju postizanja ravnopravnosti LGBTI osoba u bh. društvu. Ova jednodnevna konferencija bit će mjesto podsticanja javne rasprave o pitanjima od interesa za LGBTI osobe u BiH, tačnije o pravnom priznavanju rodnog identiteta, medicinskom i pravnom pristupu interspolnim osobama, te pravnom prepoznavanju zajednica života parova istog spola. Učešće u sklopu panela će uzeti europski, regionalni i domaći eksperti_ce iz polja zaštite ljudskih prava LGBTI osoba, predstavnici_ce Institucije ombudsmena BiH, predstavnici_e Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, predstavnici_e Vijeća Europe, predstavnici_e civilnog sektora Srbije, Hrvatske i BiH, čije će prisustvo aktivistima_kinjama, ali i političarima_kama u BiH pomoći da pronađu način na koji bi ova značajna pitanja mogli riješiti u konzervativnom bh. društvu.

Napomena: Troškovi osvježenja i ishrane će biti pokriveni učesnicima_ama koji_e dolaze na Konferenciju, dok troškove smještaja i prijevoza nismo u mogućnosti da pokrijemo. Prevod na engleski i BHS jezike je obezbijeđen. Molimo Vas  da svoje učešće na konferenciji potvrdite Sarajevskom otvorenom centru do 17.02.2017. godine na e-mail: [email protected] ili faxom na broj: +387(33) 551 002.

Konferenciju organizuje Sarajevski otvoreni centar pod pokroviteljstvom Fonda otvoreno društvo u BiH.

Za više informacija, molimo Vas da nas kontaktirate putem telefona na broj: +387(33) 551 000, kontakt osobe Jozo Blažević i Vladana Vasić.

Prijevod na engleski i BHS jezike je obezbijeđen.

Preliminarni dnevni red Konferencije možete naći ovdje

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin