Međunarodni festival teatra NOVE NADE u Mostaru

31 aug

U okviru projekta Caravan NEXT „Gradovi koje pokreće umjetnost“ Mostar će u period od 4. do 8. rujna/septembra 2017. godine biti domaćin Međunarodnog festivala teatra u zajednici sa naglaskom na NOVE NADE za novu urbanu generaciju u gradu koji je preživjeo razaranje tijekom ratnih sukoba na Balkanu 1993. godine.

Glavni cilj ovog kulturnog pothvata jest potaknuti inovativno i “izvan okvira” razmišljanje o kazališnom angažmanu društvene zajednice u etnički podijeljenom gradu. Moderni teatar zajednice imaja za cilj poticanje građana svih dobnih skupina različitih etničkih i vjerskih pripadnosti i različitih društvenih slojeva kako bi sudjelovali u traženju zajedničkih kreativnih rješenja za društvenu angažiranost u javnom prostoru grada Mostara.

MOSTAR se percipira kao grad koji obiluje skrivenim talentima, prirodnim i intelektualnim resursima i kao takav će igrati važnu ulogu u ovom karavanu teatarskih skupina iz cijele Europte. I Stari most, rijeka Neretva, toranj sa satom, Španjolski trg, stari nadgrobni spomenici, Blagaj ili stari zvuci sevdaha, svaki sa svojom bogatom povijesnom pričom učinit će ovaj događaj jedinstvenim kulturnim iskustvom.

Stoga je petodnevni program mikrodogađanja posvećen povijesnoj i kulturnoj naraciji grada Mostara i njegovih građana, povijesti, sadašnjosti i budućnosti. Naše glavne teme su: Kultura sjećanja, Mozaik Mostara, Mostar – zajednički javni i kulturni prostori, Moj grad – Grad mladih, Mostar sevdah. Širok raspon kazališnih alata društvene zajednice bit će korišten kako bi animirao lokalne skupine mladih, kulturne i obrazovne ustanove, organizacije civilnog društva, lokalne vlasti…

Glavni partneri u organizaciji programa u Mostaru su lokalna organizacija civilnogdruštva Agencija lokalne demokratije Mostar i Mostarski teatar mladih 1974.

FB EVENT

(Visited 107 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Admin