Međunarodni festival kratkog filma “Prijateljstvo”

17 dec

Pod pokroviteljstvom Predsjedništva Republike Turske i uz podršku Generalne direkcije za kinematografiju Ministarstva za turizam i Općine Istanbul (IBB), u organizaciji Balkon Filma organizovan je Međunarodni festival kratkog filma “Prijateljstvo” čiji će se dio projekcija održati i u Bosni i Hercegovini. Direktor i glavni organizator festivala su režiser Faysal Soysal i Mehmet Lütfi Şen.

Festival je pored Turske, veliku pažnju izazvao i u zemljama različitih struktura poput Indije, Irana, SAD-a, Brazila, Španije, Francuske, Rusije, Egipta, Argentine, Sirije, Azerbejdžana, Koreje, Filipina, Bangladeša, Venecuele, Slovenije i Tajlanda.

Na festival su se mogli prijaviti filmovi bilo koje vrste ili formata koji neposredno ili posredno obrađuju ideju prijateljstva koju Gemuhluoglu na sljedeći način objašnjava: “Biti prijatelj čovjeku, ideji, komšiji, geografskom području, historiji, svome tijelu, onome što vidimo i što ne vidimo.”, dakle odnos čovjeka i kosmosa koji se zasniva na prijateljstvu.

Festival će se održati 22. i 23. decemebra na Yunus Emre Enstitüsü – Sarajevo. Za više informacija posjetite link.

(Visited 85 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments