Mediacentar Sarajevo vas poziva da se prijavite na trening za trenere iz oblasti medijske i informacijske pismenosti

26 aug
Rok prijave 01.09.2018

U Sarajevu, 13. i 14. septembra 2018. Mediacentar Sarajevo organizuje trening za trenere  iz oblasti medijske i informacijske pismenosti.

Trening je namijenjen onima koji imaju iskustva u pripremi i držanju treninga, radionica, javnih nastupa, i sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti:
• Medija (novinari/ke, urednici/e, akademski radnici/e, osobe angažovane u medijskoj produkciji, osobe angažovane u nevladinim organizacijama koje se bave medijima)
• Bibliotekarstva
• IT tehnologija (web developeri/ce, UX eksperti/ce, osobe angažovane u nevladinim organizacijama aktivnim na polju otvorenih podataka i transparentnosti)
• Obrazovanja (nastavnici/e u osnovnim školama, profesori/ce u srednjim školama i fakultetima društvenih i informatičkih profila, osobe angažovane u NVO aktivnim na polju obrazovnih politika i obrazovanja)
Izabrani/e učesnici/e treninga će biti angažovani kao treneri/ce Mediacentra u radu sa lokalnim nevladinim organizacijama koje žele da se bave medijskom i informacijskom pismenošću.
Trening će trajati dva radna dana, i prisustvo na oba radna dana je obavezno. Trening će kombinovati prezentacije trenera iz Slovenije i Češke Republike, sa praktičnim radom samih učesnika/ca i pripremom radionica za lokalne NVO.
Radni jezik treninga je engleski, i prevod nije obezbjeđen. Stoga, od učesnika se očekuje odlično poznavanje engleskog jezika. 
Za učesnike/ce van Sarajeva, troškovi puta i smještaja su pokriveni od strane organizatora.
Kako se prijaviti na trening?
Ukoliko ste zainteresovani/e za učešće na treningu, možete se prijaviti tako što ćete poslati:
• Popunjen aplikacioni formular koji možete preuzeti ovdje
• Biografiju (CV)
Potrebnu dokumentaciju pošaljite na adresu: [email protected]najkasnije do 01.09.2018. Sve prijave koje stignu nakon ovog datuma, neće biti uzete u razmatranje.
Za dodatne informacije o treningu, možete kontaktirati Hatidžu Gušić na [email protected] ili na broj telefona +387 33 715 840.
Trening se organizuje u okviru regionalnog programa ”Mediji za građane – građani za medije: Jačanje kapaciteta NVO za razvoj medijske i informacijske pismenosti na Zapadnom Balkanu’’, uz podršku Evropske komisije. 
(Visited 6 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments