Master stipendije Mastriht univerziteta u Holandiji

25 dec
Rok prijave 01.02.2018

Univerzitet Mastriht (Univerzitet Maastricht – UM) iz Holandije dodjeljuje stipendije inostranim studentima koji žele da upišu master studije na tom univerzitetu iz oblasti umjetnosti i društvenih nauka; zdravlja, medicine i životne nauke; humanistike i nauka, prava, psihologije i neuronauka, biznisa i ekonomije.

Opis:
Univerzitet u Mastrihtu (UM) svake godine dodjeljuje 24 stipendije koje u potpunosti pokrivaju troškove studija u iznosu od 29.000 eura (uključujući školarinu i mjesečnu stipendiju). Stipendije su namijenjene talentovanim studentima izvan Evropske unije (EU) koji su se prijavili za magistarske studije na UM.

Stipendije se dodjeljuju za jednogodišnji master program u trajanju od 13 mjeseci i dvogodišnji master program u trajanju od 25 mjeseci. Iznos koji se dodjeljuje odabranim kandidatima pokriva troškove života, zdravstveno osiguranje, troškove vize, sve troškove studiranja, kao i troškove pred-akademske obuke.

Uslovi:
Pravo ne prijavu imaju studenti iz zemalja koje ne pripadaju EU. Kvalifikovani kandidati ispunjavaju sljedeće uslove:

  • imaju status redovnog studenta;
  • prethodno nijesu studirali u Holandiji;
  • stariji od 35 godina;
  • posjeduju izvanredne akademske rezultate u toku prethodnih studija;
  • imaju dobro znanje engleskog jezika.

Način prijave:
Prijave se podnose elektronskim putem. Prilikom prijave je potrebno ispuniti sljedeće korake:

1. registracija za jedan od ponuđenih master programa na Univerzitetu u Mastrihtu na: Registracija za master program. Lista ponuđenih kurseva se nalazi na: Ponuđeni kursevi. Kada kandidat podnese prijavu putem Studielink-a, dobiće studentski ID broj koji je neophodan za pristup prijavnom obrascu za stipendiju;

2. popunjavanje onlajn prijavnog obrasca za stipendiju na: Prijavni obrazac. Prethodno je neophodno pripremiti sljedeću dokumentaciju u .doc, .docx ili PDF formatu:
• CV – ažuriran, sadrži relevantne informacije o obrazovanju i radnom iskustvu i ne bi trebalo da sadrži više od četiri stranice;
• motivaciono posmo – govori o motivaciji kandidata za prijavu i ne bi trebalo da sadrži više od jedne stranice A4 formata;
• jedan dokaz o akademskoj izvrsnosti – prepis ocjena za cjelokupni studijski program / pismo koje je potpisao šef odsjeka / dekan u kojem se potvrđuje da se kandidat nalazi među 20 odsto najboljih studenata generacije. Pismo mora da sadrži kontakt informacije osobe koja je potpisala pismo.
• kontakt informacije stručnog lica za preporuku kandidata: telefonski broj (sa pozivnim brojem zemlje) i e-mail adresu mentora, profesora ili poslodavca;

3. kandidat mora kontaktirati osobu koja ga je preporučila i obavijestiti ga/je da lično dostavi preporuku na e-mail adresu: [email protected]. Univerzitet je pripremio smjernice za preporuku na: Smjernice za preporuku, te su kandidati u obavezi da ih proslijede profesoru ili mentoru kako bi napisao dobru preporuku. Ukoliko student već ima preporuku, ona ne smije biti starija od februara tekuće godine.

Rok za prijavu: 1. februar 2018. godine

Više informacija:
Univerzitet u Mastrihtu je vodeći javni univerzitet u Mastrihtu, Holandija. Osnovan 1976. godine, univerzitet je drugi najmlađi od trinaest holandskih univerziteta.

Detaljnije: Master stipendije Mastriht univerziteta u Holandiji

(Visited 414 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

Comments

Autor Aida Trepanić