M-zona! Prilika za mlade!

17 mar
Rok prijave 02.04.2017

Šta je M-zona?

To je platforma koja pruža priliku mladima od 17-35 godina u BiH da naprave nešto korisno za sebe i svoju zajednicu, tj. da osmisle i realiziraju društvenoinovativni projekat, unaprijede svoje profesionalne vještine, postanu hrabri lideri i na kraju pokrenu svoj društveni biznis koji će kreirati radna mjesta u BiH.

Koju korist imam od M-zone?

M-zona pruža višestruke koristi: mogućnost da svoju strast prema nečemu pretvoriš u posao, investicija za pokretanje društvenog biznisa i rješenje vlasite i zaposlenosti drugih, unapređenje vještina koje su važne za privatni i profesionalni život, sredstva za relizaciju društveno-inovativnog projekta, rad sa ekspertnim timom i još mnoge druge koje ćeš otkriti sam.

Šta je društveno inovativni projekat i sa kojim iznosom Mozaik podržava projekte?

To je projekat koji realizuje neformalna grupa i koji nudi novo i održivo rješenje za stari društveni problem, osnažuje ljude čiji problem rješava i to čini za opće dobro. Mozaik podržava projekte u iznosu od 1.000 KM do 3.000 KM, a tebe ćemo naučiti kako da isti iznos nađeš u svojoj zajednici.

Gdje je moguće realizovati društveno inovativan projekat i u kom vremenskom periodu?

Bilo gdje u BiH, od 1.7. do 15.9. 2017. godine.

Šta je društveno inovativni projekat i sa kojim iznosom Mozaik podržava projekte?

Društveni biznisi su biznisi! To su ekonomski održivi biznisi koji nastaju da zadovolje određenu društvenu potrebu ili riješe neki konkretan društveni problem.Društveni biznisi daju najmanje 51% svog profita na rješavanje društvenog problema zbog kog su osnovani. Ukupna finansijska i nefinansijska ulaganja tokom šestomjesečnog procesa inkubacije iznose oko 40.000 KM po biznisu.

Prijavi se u M-zonu odmah na www.m-zona.com.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments