Ljuba Youngblom u Networksu: Designers + engineers = Work you magic!

11 mar

Uz pomoć i podršku Swiss Entrepreneurship Programme-a, Networks će ugostiti Ljubu Youngblom-a, Entrepreneur in Residence, mladog poduzetnika, product dizajnera i menadžera iz San Francisca, koji je porijeklom iz Šapca, Srbija. 
Ljuba će nam podijeliti svoja iskustva koje je stekao kao suosnivač i voditelj tima za product & design uspješnog Automatic-a (https://www.automatic.com/).

  • Kad: 12. mart 2018. od 18:00h
  • Gdje: Networks, Skenderpašina 1, Sarajevo

Automatic je IOT startup iz San Francisca sa fokusom na zajednički rad dizajnera i inžinjera, a u cilju stvaranja kvalitetnih proizvoda u kratkom periodu.

Stoga je ovo izvrsna prilika da spojimo i pomognemo svim inžinjerima i dizajnerima sa našeg područja da čuju odlična iskustva mladog Ljube i da ostvare svoje ideje kroz saradnju i razmjenu mišljenja, ali i savjete.

Ljuba Youngblom:
• Ljuba je na Stanfordu završio Interaction Design koji je mješavina dizajna i programera sa ciljem da student razumije dodirne tačke korisnika sa proizvodom I kako ga dalje unaprijediti
• Razvio je IOS aplikaciju (IOS3 oprativni sistem) koju je gotovo cijeli Bay Area koristio za javni transport.
• Počinje da radi u Adaptive Path pomaže korporativnim firmama da redizajniraju svoje usluge. Adaptive Path je jedna od najjačih dizajnerskih agencija u San Franciscu. Najviše je radio sa bankama na razvoju novog sistema za prikupljanje informacija o klijentima i razradio je procese za korištenje tih informacija na najbolji način. Redizajnirali su Customer Journey Map za banku i promijenili skoro svaki proces vezan za odnos sa klijentima.
• Sa prijateljem osniva Automatic Labs, iz kojeg su se razvile tri stvari: internet-connected adapter za automobile i aplikacija koja ga prati i pomaže vozačima da upoznaju svoje vozilo bolje i dobiju sve informacije na vrijeme; platformu na kojoj ostali developeri nude svoje aplikacije za auto industriju i vozače, kao i operativni sistem za automobile, i prvobitni adapter postaje sastavni dio vozila uz platformu sa aplikacijom. Avgusta 2016. godine, proizvod prerasta u app framework koji se integriše u cijelu autoindustriju. Vozač dobija sve neophodne aplikacije za svoje vozilo, od osiguranja do kontrole i upravljanja. U junu prošle godine, firma je kupljena od strane SiriusXM, a Ljuba kao osnivač pregoravao je kroz proces akvizicije.

FB EVENT

(Visited 164 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin