Ljetnja škola u CERN laboratoriji u Švicarskoj

13 jan
Rok prijave 28.01.2018

CERN, Evropska organizacija za nuklearna istraživanja, poziva inostrane studente da se prijave za ljetnju školu/praksu u laboratoriji CERN-a u Ženevi.

CERN program ljetnje škole je istovremeno i prilika za sve studente da steknu iskustvo u jednoj od vodećih istraživačkih laboratorija. Studentski program CERN (Ljetnji studentski program) nudi studentima iz oblasti fizike, računarstva i inženjerstva jedinstvenu priliku da se pridruže svakodnevnom radu istraživačkih timova koji rade na eksperimentima u CERN-u u Ženevi, Švaicarska.

Odabrani kandidati će pohađati predavanja, posjećivati CERN objekte, voditi dikusije i radionice sa stručnjacima iz relevantnih oblasti.

Tokom perioda od 8 do 13 sedmica, studenti će raditi na tehničkom projektu sa timom inženjera i fizičara i prisustvovati nizu predavanja koja će biti pripremljena posebno za njih. Posjete CERN-u su dio programa, kao i neke praktične radionice. Kratak izvještaj o realizovanom radnom projektu učesnik predaje na kraju boravka. U okviru programa, učesnicima će biti obezbijeđeni:

– naknada za putne troškove;
– CERN šema za zdravstveno osiguranje;
– podrška pri nalaženju smještaja;
– 90 CHF dnevno.

Pravo na prijavu ostvaruju studenti koji ispunjavaju sljedeće uslove:

– kandidat nije državljanin CERN-ove države članice;
– kandidati su završili tri godine osnovnih ili su na početku postdiplomskih studija;
– kandidat će imati status studenta tokom boravka u CERN-u; ako kandidat očekuje da završi studije na ljeto 2018. godine, takođe ima pravo na prijavu;
– kandidat ranije nije radio ili bio dio programa ljetnje škole u CERN-u;
– kandidat ima dobro znanje engleskog jezika (prednost je znanje francuskog jezika).

Više informacija i prijavu možete pronaći ovdje.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin