Ljetni programi Humanity in Action 2016

29 jan
Rok prijave 14.02.2016

Humanity in Action BiH i ove godine poziva sve bosanskohercegovačke studente da se prijave u budu dio programa ove fondacije.

Fondacija Humanity in Action BiH je dio neprofitne medjunarodne organizacije Humanity in action (HIA) koja od svog osnivanja 1997. godine pomaže razvoju mladih lidera posvećenih zaštiti ljudskog dostojanstva i prava manjina. Do sada je preko 80 studenata iz BiH učestvovalo na istim.

Humanost u akciji svake godine organizuje obrazovne programe u Holandiji, Njemačkoj. Poljskoj, Danskoj i Francuskoj na kojima učestvuje preko 140 studenata iz različitih dijelova svijeta. Programi, izmedju ostalog, imaju za cilj stvaranje osjećaja moralne odgovornosti za zaštitu ljudskih prava i prava manjina u generaciji novih društvenih, kulturnih i političkih lidera, a učesnici programa se biraju na osnovu izvanrednih akademskih uspjeha i iskazane posvećenosti ljudskim pravima. Sve troškove ovog jednomjesečnog studijskog boravka u navedenim zemljama snosi organizator.

Bosna i Hercegovina od 2005. godine tradicionalno ima svoje predstavnike u programu. Ove godine će u programu učestvovati 8 mladih ljudi iz svih dijelova BiH.

Rok za slanje prijava je 14.02.2016. godine.

Nakon uspješnog okončanja programa, učesnicima se nudi mogućnost stažiranja u Evropskom parlamentu u Briselu i Kongresu SAD-a u Vašingtonu.

Više informacija možete pronaći ovdje.

Ues.rs.ba

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin