Ljetni kamp AktivKULT 2018 za srednjoškolce u Gradačcu: Five days to make changes

8 aug
Rok prijave 12.08.2018

Udruženje KULT Gradačac u saradnji sa Lokalnim timom Gradačac Asocijacije srednjoškolaca u BiH i Vijećem mladih Općine Gradačac organizuje tradicionalni ljetni kamp AktivKULT 2018., ove godine pod nazivom: “Five days to make changes”.

Kamp će se održati u periodu 15.08.-19.08.2018. u Gradačcu, na području Omladinskog trening centra, pored obale jezera Vidare.

Poziv je otvoren svim mladim srednjoškolcima, koji žele da rade na sebi, postanu aktivni građani i samim tim uđu u svijet aktivizma i čari koje on nudi.

Cilj je da se kroz program kampa na inovativan način pruži što više znanja i vještina iz sljedećih oblasti: timski rad, liderstvo, komunikacija, psihološko stanje kod tinejdžera, javno zagovaranje, umjetnost i kreativno stvaralaštvo. Pored tematskih dana kampa i intenzivnog rada pružit će se prilika mladima da na kampu započnu i svoje prve aktivističke korake.

Ono što se nudi gostima jeste da nauče nešto novo kroz jedan interaktivan način, upoznaju se sa iznimno bogatim kulturno-historijskim naslijeđem i znamenitostima Gradačca i svu stečenu motivaciju prenesu u svoje gradove gdje će organizovati događaje koji će direktno uključiti mlade u aktivniji rad lokalne zajednice s puno pozitivnih promjena koje će poboljšati položaj samih mladih.

Troškove puta, smještaja i hrane snose organizatori!
Zato što čekaš? Pokreni se! Budi baš ti promjena koju ljudi žele da vide u svijetu, ovo je prava prilika za tebe i ne smiješ je propustiti!

Rok za prijavu je 12.08.2018. do 12:00 sati.

Prijavnica za kamp

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments