Ljetna škola inovatorstva “geekFEST 2017”

1 jul

Pripremite se za nezaboravno ljeto puno izazova, jer od 14. do 18. augusta 2017. godine imate priliku da učestvujete u Ljetnoj školi inovatorstva geekFEST2017 na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS).

Za sve koji su željni znanja, a uz to su odlični učenici, entuzijasti i zaljubljenici u napredne tehnologije, geekFEST2017 škola nudi besplatne petodnevne kurseve iz oblasti kompjuterskih nauka (programiranje mobilnih aplikacija) na engleskom jeziku. Škola je idealna za mlade ljude koji žele da naprave novu popularnu hit mobilnu aplikaciju, a uz sve to da se i dobro zabave! geekFEST2017 škola je fokusirana na laboratorijski rad I okuplja srednjoškolce završnih razreda (treći i četvrti) iz cijele Bosne i Hercegovine. U okviru programiranja mobilnih aplikacija, učesnicima će biti predstavljene osnove modernog softverskog inžinjeringa. Zbog činjenice da je praktičan rad osnova ove ljetne škole, svi učesnici će razvijati svoj projekat koji će predstaviti zadnji dan škole.

Šta Vam geekFEST2017 pruža?

Osim uvoda u svijet tehnologije, dobit ćete kompletan neophodni nastavni materijal. IUS vam besplatno obezbjeđuje hranu, piće i smještaj u internatu (i prevoz za one koji nisu iz Sarajeva). Nakon završene Škole, učesnici dobijaju certifikat IUS-a o pohađanju.

Kako aplicirati za geekFest2017 školu?
Za Ljetnu školu inovatorstva geekFEST2017 na IUS-u mogu aplicirati učenici trećih I četvrtih razreda srednjih škola iz BiH. Aplikacije se ispunjavana: http://projects.ius.edu.ba/geekfest/

(uslikati svjedočanstva završenih razreda srednje škole i postaviti link na aplikaciji)

Dodatna pitanja možete poslati na: [email protected].ba.01

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin