Literarno takmičenje za učenike srednjih škola: Snaga riječi za mir

2 dec
Rok prijave 15.12.2018

Centar za društvena istraživanja Global Analitka iz Sarajeva uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država realizira projekat pod nazivom NO EXTREMISM. Riječ je o projektu koji ima za cilj da, radeći s djecom i mladim, prevenira pojavu ekstremizma, onog koji vodi u nasilje, a koji predstavlja globalnu prijetnju i posebno prijeti miru u Bosni i Hercegovini. Kao odgovor na ovu prijetnju, Centar za društvena istraživanja Global Analitika realizira projekt prevencije ekstremizma u saradnji sa poznatim sportistima, sportistkinjama, paraolimpijcima i paraolimpijkama.

Trenutno se realizira aktivnost takmičenja za učenike srednjih škola, te se pozivaju učenici srednjih škola sa područja Bosne i Hercegovine da uzmu učešće u takmičenju.

Tema ovog literarnog takmičenja za učenike srednjih škola iz cijele Bosne i Hercegovine, jeste #Snaga_riječi_za_mir. Učenici treba da napišu literarni rad na navedenu temu, a rad treba da sadrži maksimalno do 1000 riječi.

Rad treba da predstavi stavove i razmišljanja učenika srednjih škola o tome kako riječi kao temelj svake komunikacije mogu da izgrade društvo temeljeno na miru i kulturi dijaloga.

Nagrade za najbolje radove su sljedeće:
1. mjesto – laptop,
2. mjesto – tablet i
3. mjesto – mobitel.

Odabir pobjedničkih radova će vršiti stručna komisija, koja će biti sastavljena od strane nastavnog i stručnog osoblja osnovnih škola.

Pri slanju radova potrebno je uraditi sljedeće:
– Dostaviti osnovne informacije o učeniku_ci (Ime, prezime, adresa, kontakt i godine),
– Svaki učesnik takmičenja treba da „lajka“ Facebook stranicu Global Analitika i „zaprati“ Instagram – global_analitika. Radovi koji uđu u uži izbor će biti objavljeni na Facebook stranici i Instagramu, gdje će se moći glasati za odabir najboljih radova.

Krajnji rok za slanje radova je produžen do 15.12.2018. godine.

Radove slati isključivo na e-mail adresu: [email protected]

Proglašenje pobjednika ovog takmičenja će biti na konferenciji koja će biti organizovana u periodu februar – mart 2019. godine, gdje ćemo tom prilikom ugostiti učenike i učenice, kao i njihove nastavnike i nastavnice.

Za sva pitanja i dodatne informacije javite se putem maila [email protected] ili telefona +38766461363

(Visited 323 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments