LINK group: Stipendije za osobe sa invaliditetom školska 2016/2017

9 nov
Rok prijave 15.11.2016
Kompanija LINK group je, zbog velikog interesovanja za programe obrazovnih ustanova koje su u njenom sastavu, odlučila da dodeli jedan deo besplatnih stipendija osobama sa invaliditetom, koje će se realizovati onlajn, putem platforme za učenje na daljinu. Besplatno školovanje će biti podeljeno za programe dve obrazovne ustanove: ITAcademy (odnosno LINK Academy u Rumuniji) i BusinessAcademy, u ukupnoj vrednosti od oko 40.000 evra.
Planirano je da se stipendije podele na teritoriji tri države u kojima postoje obrazovne ustanove kompanije LINK group: Srbiji, Bosni i Hercegovini i Rumuniji. Ukupan broj ovih internacionalnih stipendija predviđenih za konkurs je 20, od čega će u Srbiji biti podeljeno osam, a u Bosni i Hercegovini i Rumuniji po šest besplatnih školovanja.
Cilj konkursa je da se obezbedi mogućnost osobama sa invaliditetom da steknu praktična znanja iz oblasti bizinisa i informacionih tehnologija, koja će im omogućiti da na tržištu rada budu konkurentni, i da postanu prvi izbor poslodavca za mnoga zanimanja koja donosi savremeno poslovanje.
Kriterijumi
1. Osnovni i glavni kriterijum za dodelu stipendije je motivaciono pismo. Motivaciono pismo treba da sadrži naziv kursa na ITAcademy ili BusinessAcademy koje bi kandidat želeo da pohađa, a zatim detaljno objašnjenje motiva i razloga koji su ga podstakli da konkuriše, šta želi na taj način da postigne i kako će to promeniti njegov život. Odluka o tome da li će kandidat dobiti stipendiju donosiće se uglavnom na osnovu toga koliko su ovi razlozi iskreni i podsticajni.
2. Uslov je da je reč o osobi sa invaliditetom.
3. Kao i da je mesto prebivališta kandidata prijavljeno u nekoj od tri navedene zemlje: Srbiji, Bosni i Hercegovini ili Rumuniji.
Dokumentacija
1. Motivaciono pismo – glavni deo konkursne dokumentacije
2. Dokaz o invaliditetu – lekarsko uverenje
3. Kopija lične karte
4. Kopija svedočanstva o završenom osnovnom, srednjem ili visokom školovanju.
ROK
Konkurs za stipendije 2016/17. je otvoren i traje do 15. novembra 2016. godine.
Jezik na kome se podnosi prijava
Konkursnu dokumentaciju moguće je podneti na službenim jezicima zemalja u kojima se kandidat nalazi, ili na engleskom jeziku.
Adresa
Konkursna dokumentacija šalje se na mejl [email protected]. Neophodno je u subjectu mejla navesti sledeće „Besplatne stipendije OSI – Srbija, Bosna i Hercegovina ili Rumunija (u zavisnosti od toga iz koje zemlje je kandidat)”.
Obaveštenje o rezultatima
Nakon završetka konkursa, svi kandidati koji su učestvovali, dobiće odgovor o rezultatima konkursa.
Informacije
Za sve dodatne informacije u vezi sa konkursom možete se obratiti Neveni Ljubić, putem mejla [email protected].
(Visited 6 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin