Learno.net: Video predavanja za medijske profesionalce

17 feb

Learno.net je platforma za online učenje namijenjena prvenstveno novinarima i studentima novinarstva, ali i blogerima, aktivistima, piscima i svim ostalim zainteresiranima za rad u javnom interesu.

Platforma Learno.net je projekat Evropskog centra za novinarstvo (EJC) i nudi različite nivoe kurseva, od uvodnih do naprednih. Neki kursevi su dostupni besplatno, a neki imaju sponzora ili su dostupni uz određenu nadoknadu.

Kursevi se sastoje od video predavanja i online diskusija, a polaznici ih mogu pregledati tempom koji njima odgovara. Predavači na kursevima su iskusni medijski stručnjaci i specijalisti za određena polja rada u modernom novinarstvu i novim tehnologijama.

Trenutno dostupni kursevi bave se temama verifikacije informacija, uvoda u data novinarstvo i osnova Google pretraživanja za novinare, a najavljeni su i kursevi iz korištenja Twittera za novinare i kreiranja data vizualizacija za web.

Za obavijesti o novim video treninzima na platformi, možete se prijaviti na newsletter projekta ili ga pratiti na Facebooku ili Twitteru.

Media.ba

(Visited 270 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Emir Kustura