Kratak uvod u formalne i neformalne mogućnosti djelovanja građana

25 apr

Organizacija Oštra Nula u saradnji sa Centrom za životnu sredinu iz Banjaluke u periodu od 28. marta do 28. aprila u Srpcu, Prijedoru, Derventi i Bijeljini organizuje razgovorena temu neposrednog učešća građana u poslovima lokalne samouprave. Razgovor će se održati 28. aprila, sa početkom u 12h, u prostorijama Helsinškog odbora za ljudska prava u Bijeljini.

Kroz razgovor želimo građane upoznati sa pravnim okvirima u Republici Srpskoj i Federaciji Bosne i Hercegovine, koji regulišu neposredno učešće građana na lokalnom nivou, ali i kako rješavanje određenog problema u lokalnoj zajednici izgleda u praksi.

Vrlo je važno da istaknemo da djelovanjem na lokalnom nivou imamo priliku da pokrenemo promjene u našem naselju, ulici, mjesnoj zajednici, gradu ili opštini. Odnosno, da utičemo i kreiramo sadržaj u našem najužem okruženju. Ako nismo zadovoljni na koji način legitimno izabrani predstavnici zastupaju naše interese, postoje oblici organizovanja definisani zakonima koji nam omogućavaju da utičemo na donosioce odluka.

U julu 2017. godine objavljena je i brošura Kratak uvod u formalne i neformalne mogućnosti djelovanja građana koju je izradila organizacija Oštra Nula iz Banja Luke. Ovom brošurom nastoji se zaokružiti na jednom mjestu sve ono što bi jedan pojedinac ili pojedinka trebalo da znaju za uspješno društveno odgovorno djelovanje u lokalnim zajednicama.

Više informacija

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin