Konkurs za stipendije za studij na Univerzitetu u Jorku, Britanija

22 apr
Rok prijave 30.04.2017

Univerzitet u Jorku nudi stipendije za strane studente koje su zasnovane na akademskim vrijednostima i finansijskim potrebama za 2017-2018 akademsku godinu. 

Univerzitet se nalazi u gradu Jorku u Engleskoj. Osnovan 1963. godine, kampus univerziteta se proširio na više od trideset odjeljenja i centara, koji prekriva širok spektar predmeta.

Ukoliko studentima engleski jezik nije maternji, dužni su obezbijediti dokaze o njihovom znanju jezika. Stipendije su dostupne redovnim studentima, kao i onima na MBBS programu. Inostrani studenti imaju mogućnost prijave na konkurs. Stipendije se dodjeljuju za proučavanje bilo kojeg predmeta, uključujući medicinu.

Univerzitet nudi veliki broj stipendija za studente iz država koje nisu članice EU, kako bi pomogao sa životnim troškovima.

Aplikanti su podobni za stipendiju ako imaju ponudu da studiraju bilo koji predmet redovno, osim medicine, gdje treba pogledati stipendiju za studente medicine iz inostranstva. Stipendisti će dobiti popust od 25 odsto na inostranu stipendiju za svaku godinu uspješne studije. Ovo je konkurentna stipendija na osnovu akademskih mjerila i finansijskih potreba. Aplikanti moraju imati ponudu za odabrani kurs da bi imali pravo da se prijave.

Krajnji rok za aplikaciju je 30. april 2017.godine.

Više informacija pronađite ovdje.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin