Konkurs za stipendije na Groningen univerzitetu u Holandiji

1 dec
Rok prijave 01.02.2018

Univerzitetski koledž Groningen objavljuje konkurs za dodjelu USP (Undergraduate Scholarship Program) stipendija međunarodnim studentima koji žele da upišu osnovne studije na programu za liberalne umjetnosti i nauku na Univerzitetu u Holandiji iz oblasti neuke, društvene nauke, humanističkih studija, liberarne umjetnosti.

USP stipendija je namijenjena studentima sa odličnim akademskim profilom kojima je potrebna finansijska pomoć za studiranje. Odabranim kandidatima će biti obezbijeđena naknada u ukupnom iznosu od 12.100 eura za troškove studiranja i izdržavanja.

Uslovi:
Mogu se prijaviti međunarodni studenti koji imaju izvanredne akademske rezultate. Kvalifikovani kandidati ispunjavaju sljedeće uslove:

  • kandidat ima odličan akademski profil
  • kandidat učestvuje u društvenim i vannastavnim aktivnostima
  • kandidat je posvećen rješavanju društvenih pitanja
  • kandidat ima namjeru da upiše univerzitetski program BA / BSc Liberal Art and Science.

Način prijave:
Prijave se podnose elektronskim putem na email adresu: [email protected]. Potrebno je dostaviti motivaciono pismo od najviše 500 riječi. Uz navedeno, kandidati su u obavezi da posebno popune onlajn prijavni obrazac na zvaničnom sajtu programa.

Rok za prijavu je 1. februar 2018. godine.

Univerzitet u Groningenu je javni istraživački univerzitet u gradu Groningen u Holandiji. Univerzitet je osnovan 1614. godine i jedan je od najstarijih i najvećih univerziteta u Holandiji.

Više informacija pronađite ovdje: Stipendije na Univerzitetu u Groningenu

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments