Konkurs za stipendije iz Fonda ”Dr Milan Jelić”

29 nov
Rok prijave 05.12.2017

Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske raspisalo je 3. novembra 2017. konkurs za stipendije Fonda “Dr Milan Jelić” u akademskoj 2017/2018. godini studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na domaćim i univerzitetima u inostranstvu.

Studentima prvog ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj biće dodijeljeno ukupno 75 stipendija, koje iznose 400 KM.

Najuspješniji studenti iz Republike Srpske koji studiraju na visokoškolskim ustanovama u Makedoniji, Sloveniji, Srbiji, Hrvatskoj ili Crnoj Gori ostvariće pravo na stipendiju od 500 KM mjesečno, odnosno 800 KM za one koji studiraju na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu i prestižnim univerzitetima.

Studentima drugog ciklusa studija na domaćim i inostranim univerzitetima iz Fonda “Dr Milan Jelić” po ovom prvom konkursu za akademsku 2017/2018. godinu biće dodijeljeno osam stipendija od po 5.000 KM, a studentima trećeg ciklusa studija pet stipendija po 10.000 KM.

Prijava na konkurs dostavlja se na propisanom obrazcu za prijavu koji je dostupan na internet stranici Fonda, www.fondmilanjelic.org, i Ministarstva, www.vladars.net, a ista se može preuzeti i u Fondu.

Popunjene prijave na Konkurs sa dokazima o ispunjavanju uslova za dodjelu stipendija studentima, slati na adresu:

Ministarstvo nauke i tehnologije
Fond „Dr Milan Jelić”
Trg Republike Srpske 1
78 000 Banja Luka

sa naznakom „Prijava na Konkurs za dodjelu stipendija studentima I, II ili III ciklusa studija“

Konkurs je otvoren do 5. decembra 2017. godine.

Više informacija

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments