Konkurs za Školu objektivizma – “Ko je John Galt?”

7 jan
Rok prijave 25.01.2017

Udruženje Multi uz saradnju sa Ayn Rand Institute i Balkan Objectivist Center raspisuje konkurs ua sve zainteresovane učenike završnih godina srednje škole, studente osnovnih i master studija u Bosni i Hercegovini za učešće u prvom obrazovnom programu Udruženja Multi – Škola objektivizma – “Ko je John Galt?”


Program se sastoji od osam predavanja u periodu januar – maj u prostorijama Udruženja Multi. Tražimo aktivne mlade osobe koje su željne novih znanja iz oblasti filozofije, ekonomije i politike.

Tokom programa biće obrađivani ključni filozofski, moralni i politički pojmovi stavljeni u kontekstu filozofije objektivizma. Filozofiju objektivizma postavila je američka autorka ruskog porekla, Ayn Rand sredinom dvadesetog vijeka, definišući je kao filozofiju razuma, odnosno “filozofiju za život na Zemlji.” Objektivizam, koji naglašava primat logike i razuma, postao je popularan široj publici putem romana Ayn Rand i do današnjih dana pokazao se veoma uticajnim. Kao svoju filozofiju navode ga mnoge poznate ličnosti, od poduzetnika, umjetnika, do najistaknutijih političara.

Program podrazumijeva predavanja, kao i kreativne sesije koje uključuju filmske projekcije i čitalačke sekcije gdje će se posebno obrađivati praktične implikacije ove filozofije. Program je naročito koristan za one koji žele da ispitaju različite tradicije političke filozofije liberalizma, kao i za one koji žele bolje da razumiju društvene i političke procese i ishode u Bosni i Hercegovini i svijetu.

Svi polaznici Škole objektivizma – “Ko je John Galt?” na raspolaganju će imati stručnu literaturu, pristup knjigama iz biblioteke i certifikat o uspješnom pohađanju.

Konkurs je otvoren do 25.01.2017. (17:00) nakon čega će izabrani kandidati biti kontaktirani. Broj mjesta je ograničen. Prijavu možete popuniti OVDJE. Program je potpuno besplatan.

Za sva pitanja u vezi sa Školom objektivizma – “Ko je John Galt?” na raspolaganju vam stoji Merima Bećirović, 387/62-838-363, [email protected].

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin