Konkurs za pohađanje prve Škole praktičnog liberalizma

15 feb
Rok prijave 05.03.2018

Individualna sloboda svakodnevno je napadnuta od strane različitih autoritarnih i autokratskih politika, ideologija i strategija. Opći izbori su u desetom mjesecu 2018. godine, a Bosna i Hercegovina stagnira u razvoju, kako ekonomskom, tako političkom i društvenom. Prostor za diskusiju i razvoj novih ideja je skučen. Ideje slobode nikada nam nisu bile potrebnije niti važnije. Nikada nisu bile ni dostupnije. Podržan od strane američke Atlas mreže, i u partnerstvu sa Fondacijom Friedrich Naumann, Liberalni forum pokreće prvu ŠKOLU PRAKTIČNOG LIBERALIZMA.

Škola je usmjerena na studente primarno društvenih nauka, ali i ostale zainteresirane mlade sa ciljem širenja ideja individualnih sloboda i slobodnog tržišta ali i razvoja vještina neophodnih za jačanje tih ideja na prostoru naše zemlje. Jednosemestralni trening program okupit će 25 pojedinaca iz Bosne i Hercegovine u istraživanju praktičnog pristupa liberalnim idejama i njihovoj primjeni na probleme koji suočavaju ovu zemlju. Kroz šest predavanja, zadatke i posebni trening, izučavat će se historija i teorija političkog i ekonomskog liberalizma, tehnološke, društvene i poslovne teme, kao i metodi aktivizma. Kreirat ćemo prostor za istraživanje, učenje, napredak i dijalog.

KONKURS ZA POHAĐANJE PRVE ŠKOLE PRAKTIČNOG LIBERALIZMA

Ako ste student ili osoba mlađa od trideset godina te živite ili boravite u Bosni i Hercegovini, zanima vas filozofija, ekonomija, pravo ili jednostavno volite razgovarati o novim idejama i istraživati svoj pogled na svijet, dobrodošli ste na Školu.

Rad u Školi bit će intenzivan i zahtjevat će puni angažman studenta te je neophodno da budete dostupni i omogućite sebi prisustvo svakom predavanju.

Konkurs za pohađanje škole obuhvata nekoliko kratkih pitanja o vama, vašim interesovanjima i dosadašnjem iskustvu. Prijave su otvorene do 05.03.2018. godine. Najuspješniji kandidati bit će pozvani na intervju.

PRIJAVI SE

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments