Konkurs za nove kompozicije koje će biti izvedene na 10.Festivalu sevdalinke

10 jan
Rok prijave 31.01.2018

U mjesecu aprilu u Tuzli se organizuje sada već tradicionalni festival sevdalinke „Sevdalinko u srcu te nosim“. Ovaj 10. po redu Festival koji se trudi da nizom aktivnosti, očuva i otrgne od zaborava, kako mnogi kažu „najljepšu pjesmu na svijetu – sevdalinku“, ove godine čini i korak više u svojim nastojanjima.

Naime, ove godine Festival traje dva dana i takmičarskog je karaktera gdje će prve večeri biti izvedene nove kompozicije koje su napisane u duhu sevdalinke. Shodno tome, Organizacijski odbor Festivala Sevdalinke „Sevdalinko u srcu te nosim“ objavljuje konkurs za izbor pjesama i izvođača za učešće u takmičarskoj večeri 10.festivala „Sevdalinko u srcu te nosim“.

Na konkurs se šalju originalne, neobjavljene i neizvođene pjesme nastale po uzoru na tradicionalnu muziku BIH – pjesmu “sevdalinku”, sa tekstovima pjesama, pisanim isključivo na službenim jezicima i ravnopravnim pismima u Bosni i Hercegovini.

  • Autori treba da prilože demo snimak kompozicije u trajanju do četiri minute, sa notnim zapisom, tekstom i prijedlogom izvođača.
  • Uz prijavu svaki autor mora poslati slijedeće podatke: puno ime i prezime, adresu, broj kontakt telefona, e-mail adresu, ime autora muzike i teksta.
  • Prijave na konkurs zajedno s radovima dostavljaju se putem pošte, na adresu: Festival Sevdalinke („za Direkciju Festivala) Dragiše Trifkovića 11 75000 Tuzla Ili na mail adresu: [email protected] (sa naznakom „ za Direkciju Festivala“)

Konkurs je otvoren do 31.01.2018 godine

Više informacija

(Visited 7 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments