Konkurs za literarni rad na temu “Želim bolju Bosnu i Hercegovinu”

25 feb
Rok prijave 04.03.2016

Fondacija “Izvor nade” u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine raspisala je konkurs za literarni rad o temi “Želim bolju Bosnu i Hercegovinu”.

Pravo učešća na navedenom konkursu imaju učenici 8. i 9. razreda osnovnih škola i svi učenici srednjih škola iz Bosne i Hercegovine.

Iz Fondacije “Izvor nade“ koja se bavi unapređenjem duhovnih, kulturnih, znanstvenih i tradicijskih vrijednosti građana saopćili su uvjete pod kojima učenici mogu učestvovati.

“Konkurs se objavljuje za dvije kategorije: na takmičenju mogu učestvovati učenici 8. i 9. razreda osnovnih škola (prva kategorija) i učenici svih razreda srednjih škola (druga kategorija); radovi se dostavljaju u obliku proze; maksimalna dužina teksta koji učesnik šalje na konkurs može sadržavati 4 (četiri) kartice (1 kartica = 1.800 karaktera).

Krajnji rok za slanje radova na konkurs je 4. mart 2016. godine. Radove je potrebno slati na e-mail adresu Fondacije “Izvor nade”: [email protected], s naznakom “za konkurs”. U mailu je potrebno navesti podatke o učesniku (šalju se e-mailom uz dodatak koji sadrži literarni rad) koji treba da sadrže: ime i prezime, broj telefona, naziv kantona i općine u kojoj učenik živi, naziv škole koju učenik pohađa.

Organizatori takmičenja obezbijedili su 120 nagrada. Nagrade će dobiti najbolji iz svake kategorije za svaki kanton Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Brčko Distrikta. Dakle, za svaki kanton po pet najboljih, pet najboljih iz RS-a i pet najboljih iz Brčko Distrikta. Ukupno će biti nagrađeno 120 učesnika. Zasebni nagradni fondovi osigurani su za prvu i drugu kategoriju“, saopćili su iz Fondacije “Izvor nade“.

Visina nagrada:

1. mjesto: 80,00 KM
2. mjesto: 70,00 KM
3. mjesto: 60,00 KM
4. mjesto: 50,00 KM
5. mjesto: 40,00 KM

Nagrađeni radovi će biti objavljeni na internetskoj stranici Fondacije “Izvor nade” –www.izvornade.com.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin