Konkurs za književnu nagradu “Slavko Jungić Jesej”

12 jan
Rok prijave 15.01.2019

Opštinski odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” Čelinac, Narodna biblioteka “Ivo Andrić” i “Vinarija Jungić” raspisuju tradicionalni, 7. po redu, konkurs za dodjelu Književne nagrade “Slavko Jungić Jesej”.

Pravo učešća na konkursu koji je otvoren do 15. januara 2019. godine imaju autori mlađi od 30 godina koji stvaraju na srpskom jeziku, bez obzira na državljanstvo i mjesto stanovanja. Jedan autor može poslati najviše jedan neobjavljeni prozni rad (priču, esej, putopis…) dužine do 120 redova ili pet pjesama. Radovi se potpisuju šifrom, a rješenje šifre, kraću biografiju i kontakt podatke (poštanska i elektronska adresa, broj telefona) autori treba da dostave u posebnom kovertu, koji se zajedno sa kovertom u kome se nalazi rad šalje kao jedna pošiljka.

Radove slati u tri odštampana primjerka i na CD na adresu:
SPKD “Prosvjeta”
Opštinski odbor Čelinac
Ul. vojvode Mišića 19 (Biblioteka)
78240 Čelinac

Najbolji rad biće nagrađen unikatnom diplomom i honorarom od 300 KM, a još tri rada će se otkupiti i biće nagrađeni diplomom i honorarom od po 50 KM. Nagrađeni radovi biće obajvljeni u “Čelinačkim novinama”.
Utemeljivači zadržavaju pravo da na prijedlog žirija ne dodijele prvu nagradu ukoliko budu nezadovoljni kvalitetom pristiglih radova ili povećaju broj otkupljenih radova.

Nagrade će se dodijeliti na književnom susretu na Trifundan (14. februara) u Konobi “Vinarije Jungić” (Markovac, Čelinac), a prisustvo nagrađenih autora je obavezno u smislu preuzimanja nagrada.

Detaljne informacije mogu se dobiti putem email adrese: ce­li­nac­[email protected]­il.com ili bi­bli­ote­ka­ce­li­[email protected]

Utemeljivači Književne nagrade „Slavko Jungić Jesej“ raspisali su i konkurs za pjesmu ili kratku priču o vinu i vinogradarstvu.

U ovoj kategoriji nema ograničenja ni za starost autora ni za broj nagrada. Naime, vinom će se nagraditi svaki dobar rad, a pravo učešća imaju svi autori koji na gore dostavljenu adresu i do 15. januara 2019. godine dostave svoje radove.

Više informacija, ovdje.

(Visited 132 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Hocu.ba praksa