Konkurs za izbor polaznika dopunskog studija “Klinika iz međunarodnog i evropskog prava”

18 sep
Rok prijave 08.10.2017

Klinika iz međunarodnog i evropskog prava ljudskih prava je zamišljena kao extracurriculum program, u trajanju 22 radnih dana.

Klinika će biti realizirana kroz 15 predavanja, 5vježbi i takmičenja u simulaciji suđenja (oktobar – decembar 2017. g). Nastava će biti vođena od strane istaknutih pravnih autoriteta u BiH (sudija ustavnih sudova u BiH, bivše sudije Evropskog suda za ljudska prava i članova akademske zajednice) koji se bave tematikom ljudskih prava.

Pravo učešća na Klinici ostvaruju studenti II, III, IV godine I ciklusa studija Pravnog fakulteta, te studenti II ciklusa studija na Pravnom fakultetu zainteresirani za oblast međunarodnog i evropskog prava ljudskih prava. Bira se ukupno 36 polaznika Klinike.
Kandidati trebaju dostaviti prijavu u word dokumentu.

Prijava ima dva dijela: biografija (u biografiji je potrebno navesti ime i prezime, datum rođenja, studijsku godinu itd.) i motivaciono pismo (do 100 riječi), s nazivom dokumenata u formi: prezime_PRIJAVA (npr. kovacevic_PRIJAVA). Prijava treba biti dostavljena najkasnije do 8. oktobra 2017. g. do12.00, isključivo na e-mail adresu: [email protected].
Više informacija u prilogu!

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments