Konkurs za dostavljanje istraživačkih radova novinara

4 jul
Rok prijave 17.07.2019

Balkanska istraživačka novinarska mreža (BIRN) raspisala je konkurs za dostavljanje istraživačkih radova novinara iz zemalja Zapadnog Balkana i Turske za dodjelu godišnje nagrade Evropske unije (EU) za istraživačko novinarstvo.

OBLAST:

Istraživački radovi.

OPIS

Cilj nagrade EU za istraživačko novinarstvo na Zapadnom Balkanu i Turskoj je promovisanje izvanrednih dostignuća istraživačkih novinara i poboljšanje vidljivosti kvalitetnog istraživačkog novinarstva u zemljama Zapadnog Balkana i Turske. Nagradni fond za Crnu Goru za ovu godinu, za dostignuća u prošlo, je deset hiljada EUR.

USLOVI

Kako je saopšteno iz Centra za istraživačko novinarstvo (CIN), prijave se mogu podnositi za istraživačke radove objavljene od 1. januara do 31. decembra prošle godine koji obrađuju teme iz oblasti slobode izražavanja, vladavine prava, transparentnosti, zloupotrebe položaja, nepoštovanja osnovnih ljudskih prava i korupcije. Pravo da se kandiduju imaju pojedinci ili grupe novinara, bez obzira na novinarski format – štampani, online, radijski i televizijski, sa radovima koji su objavljeni ili emitovani u medijima u Crnoj Gori na službenom, manjinskim ili međunarodnim jezicima.

NAČIN PRIJAVE

Da biste se prijavili, potrebno je da posjetite sajt, klikom na LINK.

ROK ZA PRIJAVU:

17. jul 2019. godine

Detaljnije na linku.

(Visited 46 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević