Konkurs za dizajn solarnog drveta na projektu: Modern Renewables – Brighter Future

7 aug
Rok prijave 31.08.2018

Otvoren je konkurs za izbor najboljeg dizajna novog Solarnog drveta u sklopu projekta “Modern Renewables – Brighter Future”. Konkurs je isključivo otvoren za one studente koji žele učestvovati u dizajniranju solarnog drveta i koji su zainteresirani za timski rad na jednom od najvećih studentskih projekata Univerziteta u Sarajevu. Najbolje rješenje će biti nagrađeno.

Opis projekta možete pronaći na linku

Projekt “Modern Renewables – Brighter Future” su osmislili studenti sa Elektrotehničkog fakulteta, Univerziteta u Sarajevu, koji su ujedno članovi IEEE udruženja. Po uzoru na solarno drvo u Kampusu UNSA, cilj projekta je napraviti novo solarno drvo na Trgu oslobođenja u centru Sarajeva (uz šetalište na ulici Ferhadija). Ovom prilikom se pozivaju studenti koji bi željeli da njihov dizajn solarnog drveta bude korišten u realizaciji projekta.

Na osnovu opisa projekta (možete preuzeti na linku iznad) je potrebno napraviti dizajn solarnog drveta, uzimajući u obzir lokaciju, sadržaj i namjenu solarnog drveta. Kandidati koji žele učestvovati na projektu mogu uraditi dizajn po svojoj želji, uključujući dimenzije i oblik novog solarnog drveta.
Na linku se nalazi dokument korišten za prezentaciju projekta studentima sa Arhitektonskog i Mašinskog fakulteta, kao i studentima sa Akademije likovnih umjetnosti. Unutar tog dokumenta nalaze se informacije o postojećem solarnom drvetu u Kampusu UNSA, koje mogu poslužiti kao primjer za okvirne dimenzije i oblik solarnog drveta.

Projekt je podržala Općina Stari Grad, koja je dala saglasnost za lokaciju i izgradnju solarnog drveta. Općina Stari Grad također financijski podržava realizaciju projekta.

BITNE NAPOMENE:

1. Konkurs je otvoren isključivo za studente. Studenti mogu raditi u timovima do 5 studenata, pri čemu imaju za pravo konsultirati se sa svojim mentorima po izboru (profesor, asistent, itd.). Timovi mogu biti sastavljeni od studenata sa različitih fakulteta. Svi kandidati se savjetuju da pročitaju opis projekta i dodatni materijal, koji se mogu pronaći na linkovima iznad, jer su potrebni za realizaciju projekta.

2. Konkurs je otvoren do 31.08.2018. godine, pri čemu se konkurs može produžiti na osnovu zahtjeva kandidata ili radi drugih razloga.

3. Odabir najboljeg dizajna će biti izvršen nakon konkursa, pri čemu će biti održan poseban događaj i javni izbor najboljeg dizajna. Izbor najboljeg dizajna vrši komisija, sastavljena od članova sa Elektrotehničkog, Arhitektonskog i Mašinskog fakulteta, Akademije likovnih umjetnosti i predstavnika Općine Stari grad.

4. Svaki tim mora imati svoje ime i mora odabrati predstavnika tima. Pored grafičkog dizajna solarnog drveta, svaki tim je dužan sastaviti kratki dokument koji sadrži pregled izgleda solarnog drveta (nekoliko fotografija), te nekoliko generalnih tehničkih i ekonomskih informacija o predloženom dizajnu drveta. Grafički dizajn solarnog drveta je potrebno uraditi u nekom od popularnih programa za modeliranje (AutoCAD, Illustrator, CorelDraw, Adobe InDesing, itd.) ili skeniranu skicu dokumenta na papiru. Predstavnik tima vrši prijavljivanje tima na konkurs preko Google Forme, prijavljivanje dizajna solarnog drveta na konkurs sa pratećom dokumentacijom, kao i komunikaciju sa timom studenata sa Elektrotehničkog fakulteta u vidu informiranja i postavljanja eventualnih pitanja o konkursu / dizajnu.

Idejno rješenje dizajna solarnog drveta možete poslati na e-mail adresu: [email protected]

Za više informacija o projektu, zapratite nas na javnim mrežama:
– Facebook: https://www.facebook.com/solar.tree.Sarajevo/ (Modern Renewables – Brighter Future).
– Instagram: https://www.instagram.com/tree.for.a.brighter.future/ (@Solar Tree Sarajevo).

– Sve informacije i pitanja vezana za projekt možete postaviti preko e-mail adresa:
[email protected]
[email protected]

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments