Konkurs za besplatnu obuku za zanimanje vlasuljara

20 okt
Rok prijave 31.10.2017

Objavljen je konkurs za obavljanje 10-mjesecne stručne obuke za zanimanje vlasuljar u specijaliziranoj radionici udruženja u Sarajevu, i prakse na projektu “Moja kosa tvoja kosa”. Po uspješnom završetku obuke, kandidati dobijaju certifikat o stečenim vještinama i mogućnost umrežavanja sa potencijalnim poslodavcima u zemlji i inostranstvu.

Kandidati prije početka obuke potpisuju Ugovor sa udruženjem u kojem su navedena sva prava i obaveze kandidata za vrijeme i po završetku trajanja obuke.

Vlasuljar je stručnjak osposobljen za izradu, oblikovanje i održavanje perika i umetaka, kako scenskih – za potrebe pozorišta, filma i televizije tako i medicinskih – ortopedskih pomogala za ljude koji su izgubili kosu zbog liječenja (hemoterapija), raznih bolesti (alopecija, hormonalne promjene) i stanja (trajne opekotine).

Obuka za vlasuljara priprema kandidata, shodno vlastitim afinitetima, za rad u pozorištu, na filmu, na televiziji, na modnim revijama, muzičkim spotovima i reklamama te orto-protetičkim centrima.

Program obuke za vlasuljara se bazira na praktičnoj i teoretskoj nastavi s posebnim naglaskom na dinamičnoj praktičnoj nastavi koja čini 90% nastovnog programa. Obuku će voditi predavačica – majstor vlasuljar sa dugogodišnjim iskustvom, u saradnji sa projektnim timom Udruženja.

Provo na apliciranje imaju svi kandidati koji ispunjavaju opšte uslove:

 • Državljani Bosne i Hercegovine
 • Minimalno 18 godina
 • Minimalno srednja stručna sprema
 • Prednost će imati kandidati koji pored navedenog posjeduju:
 1. lskustvo u manipulaciji kose
 2. lskustvo u pletenju i heklanju

Od kanidata se očekuje:

 • Visok nivo profesionalnosti
 • Ozbiljnost
 • Odgovornost
 • Spremnost na timski rad
 • Spretnost i fleksibilnost u radu
 • Susretljivost, ljubaznost i komunikativnost

Ako ste zainteresovani i ispunjavate tražene uslove, molimo vas pošaljite popunjenu aplikaciju i kopiju CIPS-a na email adresu [email protected] sa naznakom ”Prijava za obuku – vlasuljar”.

Aplikaciju u elektronskoj formi moiete preuzeti na www.srcezadjecu.ba

Teoretski i praktični dio obuke kandidati će obavljati u specijaliziranoj radionici Udruženja. Obuka za vlasuljara kao i svi edukativni materijali su besplatni.

Konkurs ostoje otvoren do 31.10.2017. do 16:00h.

Projekat podržava Vlada Švicarske.

Više informacija:

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments