Borba protiv nasilja nad ženama: Snažnije zajedno

28 nov
Rok prijave 15.12.2018

Trag fondacija, u partnerstvu sa Oak fondacijom, skoro četiri godine podržava ženske organizacije i ženski pokret u regionu zapadnog Balkana, u borbi protiv nasilja prema ženama. Aktivistkinje koje se bore za ženska prava širom regiona su najveće ekspertkinje u ovoj oblasti, samim tim raspisan je konkurs u kome bi baš njima dali glas da odlučuju koje inicijative treba da budu podržane.

Ovim pozivom se žele podržati ženski kolektivi u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, bilo da su neformalni ili udruženja, u ostvarivanju svojih ideja u oblastima borbe protiv porodičnog i partnerskog nasilja, trafikinga i eksploatacije, kao i izgradnje ženskog pokreta.

Odlučivanje o dodjeli donacija biće participativno, što podrazumjeva međusobno ocjenjivanje projektnih ideja od strane grupa i udruženja koja se prijave na konkurs. Vi ocjenjujete projektne ideje i na osnovu vaših ocjena će se donijeti odluka koje inicijative će biti podržane.

Trag će podržati najmanje 10, a najviše 15 inicijativa, u maksimalnom pojedinačnom iznosu do 10.000 dolara.

Popunjene prijavne formulare možete slati najkasnije do 15. decembra na e-mail adresu [email protected], sa naznakom Za konkurs Snažnije zajedno. Vaša grupa/organizacija može podneti samo jednu prijavu na konkurs. Prijavni formular možete preuzeti OVDE.

Proces selekcije biće završen najkasnije do 15. februara 2019. godine.

U toku konkursa, ukoliko vam je potrebna bilo kakva podrška ili želite konsultacije u vezi sa vašom idejom, možete zakazati vaš termin za konsultacije putem e-mail adrese [email protected].

Detaljnije informacije o uslovima konkursa i procesu odlučivanja možete preuzeti na sledećem LINKU.

 

(Visited 167 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments