Otvoren konkurs “Priče iz komšiluka 3”

25 apr
Rok prijave 23.05.2019

Mondo.ba portal vas poziva da se prijavite na regionalni konkurs za kratke priče “Priče iz komšiluka 3”. Najbolji radovi biće objavljeni u istoimenoj knjizi, druga nagrada je tablet, a autor pobjedničke priče dobija izdavanje knjige!

Pozivaju sve građane BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske koji znaju i vole da pišu da im pošalju svoju priču. Konkurs otvaraju 23. aprila, na Svjetski dan knjige i autorskih prava, a prijave primaju do 23. maja u ponoć.

Kada je o temama riječ – nema ograničenja. Pišite o sebi, svojim komšijama, sugrađanima, pišite nam o svom gradu, selu, naselju, o svom ljubimcu, prijateljima…

Cilj nam je da damo priliku mladim, nepoznatim ili neafirmisanim piscima da svijetu pokažu svoj talenat, a naravno mogu da se prijave i svi oni kojima je pisanje profesija – važno je samo da priča bude autorska i neobjavljivana.

Prethodna dva konkursa “Priče iz komšiluka” (2017. i 2018) izazvala su sjajan odjek kod regionalnih pisaca (preko 170 prijavljenih autora prošle godine) i iznjedrila dvije odlične istoimene zbirke najboljih kratkih priča, kao i književni prvenac prošlogodišnje pobjednice Milke Kolundžić (koju ćemo promovisati u narednih par sedmica). Nekoliko autora objavljenih u zbirkama takođe je u međuvremenu objavilo svoje prve knjige, ili je već najavljeno njihovo objavljivanje (Milanka Blagojević, Sanja Radulović, Stevo Grabovac, Feđa Gudić…), tako da smo veoma ponosni na ovaj projekat!

USLOVI KONKURSA:

 • Mogu da učestvuju svi državljani BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske (autori koji su učestvovali na prethodnim konkursima “Priče iz komšiluka” takođe mogu da se prijave)
 • Priča treba da bude dužine do 800 riječi (ili dvije novinarske kartice, veličina fonta 14, Times New Roman), napisana na službenim jezicima i pismima navedenih država
 • Priča ne smije biti objavljivana na blogovima, društvenim mrežama, na portalima, u novinama, knjigama, magazinima i sl.
 • Priču pošaljite na email adresu [email protected] zajedno sa vašim podacima (na kraju priče zapišite ime, prezime, grad ili mjesto u kome živite i broj telefona)
 • Portal Mondo.ba zadržava sva autorska prava na tekstove koji budu pristigli

NAGRADE:

 • Najbolji radovi biće objavljeni na portalu Mondo.ba, kao i u knjizi “Priče iz komšiluka 2019”, koju ćemo izdati u saradnji sa izdavačkom kućom “Imprimatur” (+ PDF izdanje koje će biti besplatno za download na našem portalu)
 • Piscu najbolje priče biće omogućeno izdavanje, štampanje i promocija autorske knjige, u izdanju izdavačke kuće “Imprimatur”
 • Druga nagrada je tablet koju poklanja kompanija m:tel

Najbolje priče i pobjednike odabraće stručni žiri:

 • Aleksandra Savić, predsjednica Udruženja lektora Republike Srpske
 • Sandra Stanić, prof. srpskog jezika i književnosti, kompanija m:tel
 • Milanka Blagojević, književnica iz Banjaluke, dobitnica ovogodišnje “Čučkove nagrade” za knjigu “Mandarinske patke”
(Visited 209 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević