Konkurs Fonda “IKRE” za dodjelu stipendija djeci boraca-branitelja BiH sa područja Kantona Sarajevo u šk. 2017/18. godini

13 okt
Rok prijave 10.11.2017

Fond Kantona Sarajevo za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila – žrtava rata „IKRE“ uz saglasnost Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo raspisuje konkurs za dodjelu stipendija djeci boraca – branitelja Bosne i Hercegovine sa područja KS u školskoj 2017/2018. godini.

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo dodjeljuje stipendije za školovanje navedenih kategorija lica u školskoj 2017/2018. godini u mjesečnom iznosu od 100,00 KM. Stipendije se isplaćuju za 9 (devet) mjeseci u kojima se odvija nastava za učenike i studente I ciklusa studija koji se nalaze na redovnom školovanju.

Stipendija se ne može dodijeliti za dva ili više učenika iz iste porodice, licima koja već primaju stipendiju od nekog drugog organa, institucije ili fondacije, apsolventima i licima koja obnavljaju školsku godinu.

Prijave sa dokazima o ispunjavanju uslova konkursa predaju se lično ili putem pošte preporučeno u fond KS za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila – žrtava rata “IKRE”, Ulica Terezija bb, 71 000 Sarajevo.

Fond „IKRE” će po odabiru kandidata, u dnevnom listu u kojem je konkurs za dodjelu stipendija bio objavljen, objaviti obavještenje o mjestu, roku i načinu uvida u odluku i spisak svih izabranih kandidata za stipendiju.

Konkurs ostaje otvoren do 10.11.2017. godine.

Više informacija.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments