Konkurs časopisa ‘’Avlija’’ za najbolju kratku priču i pjesmu u region za 2017. godinu

23 nov
Rok prijave 31.12.2017

Redakcija časopisa za kulturu, književnost i društvene teme AVLIJA iz Rožaja raspisala je 7. međunarodni konkurs/natječaj za najbolju neobjavljenu kratku priču i pjesmu u regionu za 2017. godinu. Konkurs je otvoren od 25. novembra/studenog do 31. decembra/prosinca 2017. godine.

Autori koji žele da konkurišu trebaju poslati samo jednu kratku priču (crticu ili short story) do jedne strane i(li) jednu kratku pjesmu do 18 stihova.

Prijavljene kratke priče i kratke pjesme mogu biti napisane na bosanskom, srpskom, hrvatskom ili crnogorskom jeziku (ćiliricom ili latinicom, ekavicom ili ijekavicom).
U slučaju da autori pišu na nekom od drugih jezika (romski, albanski, makedonski, slovenački, bugarski, turski itd.) uz original poslati prijevod na jedan od navedena četiri jezika.

Priče i pjesme se šalju na e-mail: [email protected].

Pobjedničke priče i pjesme kao i izabrane priče i pjesme biće objavljene u 17. broju časopisa Avlija kao i na portalima Avlija.me i Konkursiregiona.net.

Autorima, dobitnicima prvog, drugog i trećeg mjesta za najbolju neobjavljenu kratku priču i kratku pjesmu u regionu za 2017. godinu kao i pohvaljenim autorima biće mejlom poslate e-diplome.

Rezultati konkursa biće objavljeni 15. januara 2018. godine na portalima Avlija.me i Konkursiregiona.net.

Uslovi konkursa:

  • Slati samo kratke priče i pjesme koje nijesu ranije objavljene u bilo kakvom štampanom ili elektronskom obliku (internet).
  • Autori trebaju poslati samo jednu kratku priču i(li) jednu kratku pjesmu.
  • Redakcija časopisa Avlija i žiri ne snose odgovornost u slučaju zloupotrebe autorskih prava prijavljenih kratkih priča i kratkih pjesama na konkursu od strane učesnika ili trećih osoba.
  • Učešćem na konkursu, svi učesnici pristaju na uslove konkursa.
  • U istom Word fajlu, zajedno sa kratkom pričom i(li) kratkom pjesmom, poslati i kratku biografija autora sa osnovnim podacima: ime i prezime, adresa stanovanja, e-mail adresa i mobilni telefon.

Preporuke:

  • Tekstove šaljite u Word formatu – *doc ili *docx.
  • Sve priče šaljite u jednom fajlu, koji trebate nasloviti imenom autora (ne naslovima priča).
  • Kucajte slova č, ć, dž, š, đ i ž.

Napomena 1: Redakcija časopisa Avlija se opredijelila da se radovi ne šalju pod šifrom kako bi se olakšali slanje autorima koji se ne služe najbolje e-mailom a i iz razloga što će od strane sekretara redakcije članovima žirija biti dostavljene pristigle kratke priče i kratke pjesme oštampane bez navođenja imena autora.

Napomena 2: Priče i pjesme se šalju isključivo elektronskom poštom na e-mail: [email protected].

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments