Konferencija u Mostaru: Korištenje EU fondova u kontekstu nove strategije EU za Zapadni Balkan

25 aug
U organizaciji Apriori BH – Agencije za profesionalno usavrsavanje i Ureda Vlade Zupanije Zapadnohercegovacke za europske integracije u petak 14.09. u INTERA Tehnoloskom parku u Mostaru odrzat ce se konferencija pod nazivom „Koristenje EU fondova u kontekstu nove strategije EU za Zapadni Balkan”.
Cilj konferencije je okupiti na jedno mjesto strucnjake za pripremu i provedbu EU projekata i aplikante s ciljem informiranja o novoj strategiji EU za Zapadni Balkan i promjenama koje donosi za institucije i organizacije prijavitelje projekata za EU programe.
Jednodnevna konferencija ponudit ce zainteresiranima 2 panel diskusije, jednu s donosiocima odluka i drugu s predstavnicima razvojnih agencija i nacionalnih kontakt ureda za EU programe. Na konferenciji ce se predstaviti 6 uspjesno provedenih EU projekata iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije. Tijekom konferencije polaznici ce imati priliku cuti detalje o EU programima koji su trenutno otvoreni za aplikante iz Bosne i Hercegovine, te razmijeniti iskustva s profesionalcima iz struke.
Organizatori se nadaju da ce sa strucnim dogadajem poput konferencije podignuti broj i kvalitetu prijavljenih projekata na visu razinu, te pomoci u boljem razumijevanju konteksta i nacina na koji EU pomaze razvoj zemalja potencijalnih kandidata za ulazak u Europsku zajednicu.
EU je najveci donator na Zapadnom Balkanu. Za financijski period 2021. – 2027. predpristupni IPA program bit ce uvecan za gotovo cetvrtinu i na raspolaganju bi trebao imati oko 15 milijardi Eura. Za tekuci period koji se zavrsava 2020. godine IPA program ima na raspolaganju 11,7 milijardi Eura. Osim IPA programa brojni su drugi programi trenutno otvoreni za BiH: HORIZON2020 za istrazivanje i razvoj, COSME program za razvoj malih i srednjih kompanija, EIDHR program za razvoj demokracije i ljudskih prava, Europa za gradane i Kreativna Europa.
Svi zainteresirani za ucesce na konferenciju mogu pogledati detalje i program na web stranici www.euprojekti.apriori.ba te se prijaviti za ucesce.
(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments