Konferencija povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije

27 nov
Rok prijave 07.12.2018

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, Transparency International u BiH (TI BiH) organizuje konferenciju pod nazivom „Procesuiranje korupcije i integritet pravosuđa“, koja će se održati 10. decembra 2018. godine u hotelu Bristol-Novotel u Sarajevu (Fra Filipa Lastrića br. 5), sa početkom u 10:00 časova.

Na konferenciji će biti prezentovan Monitoring o procesuiranju korupcije za 2017-2018. godinu koji je pripremio TI BiH, i interaktivna mapa kao alatka koja će omogućiti građanima praćenje rada pravosudnih organa. Biće predstavljen i izvjšetaj OSCE-a koji se odnosi na praćenje procesuiranja predmeta korupcije. Na panelu o osiguranju integriteta pravosuđa diskutovaće se o važećim zakonskim okvirima u Bosni i Hercegovini i Albaniji, sa posebnim osvrtom na reformsko iskustvo Albanije u pogledu tzv. lustracije ili opsežne re-evaluacije nosilaca pravosudnih funkcija. Učesnici će se osvrnuti i na dosadašnji reformska iskustva u BiH u oblasti pravosuđa, uz razmatranje instituta disciplinske odgovornosti sudija i tužilaca.

Konferenciji će prisustvovati predstavnici pravosudnih institucija, međunarodne zajednice i međunarodnih institucija u BiH, kao i organizacija civilnog društva i medija.

Svoje učešće potvrdite na broj telefona 051/224-521 ili na e-mail adresu najkasnije do 07.12.2018. godine. Kontakt osoba je Danijela Kolundžija.

Kompletnu pozivnicu možete pronaći na linku.

(Visited 76 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments