Konferencija u Jajcu: Održivi turizam kao razvojni potencijal BiH

6 sep
Rok prijave 09.09.2019

Dvodnevna nacionalna konferencija Održivi turizam kao razvojni potencijal Bosne i Hercegovine, održati će se 𝘂 𝗛𝗼𝘁𝗲𝗹𝘂 𝗧𝘂𝗿𝗶𝘀𝘁 𝟵𝟴 𝘂 𝗝𝗮𝗷𝗰𝘂, 𝟭𝟲. 𝗶 𝟭𝟳.𝟵.𝟮𝟬𝟭𝟵. 𝗴𝗼𝗱𝗶𝗻𝗲.

Konferencija želi istaknuti važnost razvoja održivog turizma kao potencijala za odgovoran društveni i ekonomski razvoj BiH i potaknuti sudjelovanje i integraciju svih ključnih dionika, uključujući lokalno stanovništvo, u stvaranju održivog turizma, lokalnih zajednica i razvoju novih inovativnih održivih praksi i destinacija.

Konferencija će se održati na 𝗯𝗼𝘀𝗮𝗻𝘀𝗸𝗼𝗺 𝗶 𝗲𝗻𝗴𝗹𝗲𝘀𝗸𝗼𝗺 𝗷𝗲𝘇𝗶𝗸𝘂.

Predstavit će nam se stručnjaci održivog turizma iz BiH i Slovenije, predstavnici državnih i kantonalnih institucija, javnih, vladinih i nevladinih organizacija te poduzetnice i poduzetnici aktivni u oblasti turizma u BiH i Sloveniji, poticajna okruženja i dobre prakse.

Program konferencije ovdje.

Za pojedine panele i radionice se već možete prijaviti. Sadržaj možete pronaći u web prijavnom obrascu.

Ljubazno vas molimo da potvrdite svoje sudjelovanje na web obrascu do 11. septembra 2019. ili do popunjenosti slobodnih mjesta. Prijavite se ovdje.

Konferenciju organizujemo u okviru projekta 𝗣𝗼𝗱𝘀𝘁𝗶𝗰𝗮𝗷𝗻𝗼 𝗼𝗸𝗿𝘂𝘇̌𝗲𝗻𝗷𝗲 𝘇𝗮 𝘀𝗼𝗰𝗶𝗷𝗮𝗹𝗻𝗼 𝗽𝗼𝗱𝘂𝘇𝗲𝘁𝗻𝗶𝘀̌𝘁𝘃𝗼 𝗶 𝘁𝘂𝗿𝗶𝘇𝗮𝗺 𝘇𝗮 𝘇̌𝗲𝗻𝗲 𝘂 𝗕𝗶𝗛 kojega financira Ministarstvo za vanjske poslove Republike Slovenije, program Međunarodna razvojna saradnja Slovenije.

Fb event

(Visited 67 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević