Konferencija “Od uključivanja građana do društvene odgovornosti: Participativni razvoj građanskih inicijativa u Gradu Tuzla”

14 jul
Rok prijave 16.07.2016

Pozivamo građane, predstavnike organizacija civilnog društva, lokalne samouprave, privatnog sektora, javnih preduzeća i medija na učešće u konferenciji “Od uključivanja građana do društvene odgovornosti: Participativni razvoj građanskih inicijativa u Gradu Tuzla” koja se organizira s ciljem poticaja razvoja participativnih inicijativa koje su zasnovane na evidentiranim potrebama a trebaju doprinijeti otvorenim, transparentnim i efikasnim praksama lokalne samouprave u gradu Tuzla.

Predložene inicijative trebaju biti u skladu sa rezultatima provedenog istraživanja urbanog okvira, politika i nivoa uključivanja građana u procese donošenja odluka i socijalne inkluzije u Tuzli. Prijedlozi će se predstaviti Svjetskoj banci na razmatranje za podršku.

Konferenciju organizira Udruženje za istraživanje i društvene inovacije “ADT” u saradnji sa Gradom Tuzla uz podršku Svjetske banke i Republike Austrija u okviru Programa urbanog partnerstva (UPP II) – komponenta Društvena odgovornost i uključivanje građana.

UPP II se implementira u više od 100 gradova u jugoistočnoj Evropi u cilju jačanja lokalnih vlasti u regionu, uključivanja građana u procese donošenja odluka na lokalnom nivou i socijalne inkluzije. Više informacija o UPP II možete pročitati ovdje.

Prijave za učešće potrebno je popuniti putem online formulara ili poslati svoje kontakt i organizacijske podatke na email [email protected] do 16. jula 2016.

PROGRAM

09:30 – 10:00 Registracija učesnika / Konferencija za medije

10:00 – 10:30 Uvod i dobrodošlica

• Jasmin Imamović, gradonačelnik, Grad Tuzla

10:30 – 11:00 Predstavljanje rezultata istraživanja: javne usluge,
uključivanje građana, društvena odgovornost i socijalna inkluzija u
Gradu Tuzla

• Elma Demir, Udruženje “ADT”

11:00 – 11:30 Pitanja i diskusija

11:30 – 12:30 Rad u grupama: Participativni razvoj civilnih
inicijativa

12:30 – 13:00 Pauza za kafu

13:00 – 14:00 Rad u grupama: Participativni razvoj civilnih
inicijativa

14:00 – 14:30 Zaključci i buduće aktivnosti

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin