Konferencija Media Meets Literacy u Sarajevu

7 aug

Fondacija Evens i Mediacentar Sarajevo pozivaju zainteresirane da se registruju za međunarodnu konferenciju “Media Meets Literacy”, koja će 21. i 22. septembra biti održana u Sarajevu.

Više od 200 stručnjaka iz područja medijske pismenosti iz cijele Evrope okupit će se u Sarajevu u septembru 2017. da diskutuju o izazovima koje pred medije donose valovi lažnih i “alternativnih vijesti” i propagande. Konferencija će uključivati predavanja, okrugle stolove, pripovjedačke prezentacije i specijalizirane tematske sesije koje za cilj imaju istraživanje krucijalnih pitanja medijske pismenosti, a na kraju prvog dana konferencije biće upriličena i dodjela Evens nagrade za medijsko obrazovanje.

Prije same konferencije, mladi novinari i edukatori (starosti do 35 godina) će imati priliku da prisustvuju dvodnevnom Propaganda Labu, seriji radionica koje će ponuditi inovativne modele borbe sa savremenom propagandom i lažnim vijestima.

Kompletan program konferencije dostupan je ovdje.

Prisustvo konferenciji je besplatno ali je broj učesnika ograničen na 250, te je potrebno registrovati se na oficijelnom web sajtu.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin