Konferencija – Krivična djela počinjena iz mržnje – kako do izmjena krivičnog zakona FBiH?

13 nov
Rok prijave 25.11.2015

Uokviru programa za 16 dana aktivizma i 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava, Sarajevski otvoreni centar ima čast pozvati v​as da prisustvujete tematskoj konferenciji koja će se održati 30.11.2015. godine u Sarajevu.

Konferencija Krivična djela počinjena iz mržnje – kako do izmjena Krivičnog zakona FBiH?je poludnevna konferencija u okviru koje će se diskutovati o međunarodnim obavezama BiH za regulisanje krivičnih djela počinjenih iz mržnje, iskustvima država iz regije (Hrvatska i Srbija) kada je u pitanju donošenje regulacije krivičnih djela počinjenih iz mržnje u kaznenim zakonima, te okrivičnim djelima počinjenim iz mržnje u BiH – regulacija i primjena.

Učešće u sklopu panela će uzeti regionalni i domaći eksperti_ce iz navedene oblasti krivičnog prava, predstavnici_ce Ureda za demokratske institucije i ljudska prava (OIDHR) iz Varšave; predstavnici_ceUreda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske, Zagreb; te predstavnici_ce vjerskih zajednica i civilnog sektora iz BiH.

NAPOMENA: Troškovi osvježenja za kafe pauzu i ishranu će biti pokriveni učesnicima_cama koji_e dolaze na Konferenciju, dok troškove smještaja i prijevoza nismo u mogućnosti da pokrijemo. Prevod na engleski i BHS jezike je obezbijeđen. Molimo vas da svoje učešće na konferenciji potvrdite Sarajevskom otvorenom centru do 25.11.2015. godine na e-mail: [email protected] ili faxom na broj: 033 551 002.

Za više informacija, molimo Vas da nas kontaktirate putem telefona 033 551 000, kontakt osobe Jozo Blažević i Emina Bošnjak.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin