Konferencija: „Europske snage solidarnosti“ u Sarajevu

13 dec
Rok prijave 18.12.2018

PRONI Centar za omladinski razvoj, kao Kontakt tačka za program Erasmus+ mladi u saradnji sa SALTO Resursnim centrom za Jugoistočnu Europu i Ministarstvom civilnih poslova Bosne i Hercegovine, organizuje konferenciju u Sarajevu, sa ciljem da promovišemo novu inicijativu EU za mlade pod nazivom „Europske snage solidarnosti.“

Konferencija će se održati u konferencijskoj sali hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, dana 20.12.2018. godine u terminu od 10:00 do 13:00h, s ručkom nakon toga i mogućnošću za pitanja i odgovore nakon ručka.

Na konferenciji očekujemo učešće kolega iz SALTO Resursnog centra iz Ljubljanje, predstavnika Ministarstva Civilnih poslova BiH, ostalih ministarstva za obrazovanje i mlade u BiH, predstavnike krovnih tijela za mlade u BiH, te drugih mrežnih organizacija za mlade u BiH.

Europske snage solidarnosti nova je inicijativa Europske unije koja omogućava mladim ljudima da volontiraju ili rade na projektima u državi u kojoj žive ili inostranstvu, a koji su od koristi zajednici i mladima u Evropi. Obzirom na izuzetnu važnost nove inicijative i mogućnosti koje su ponuđene za mlade kroz ovu inicijativu pozivamo Vas da učestvujete u radu konferencije gdje ćete dobiti detaljne informacije i saznati mogućnosti za učestvovanje u istoj. Nadam se da ćete se odazvati ovom pozivu i pomoći nam da Europske snage solidarnosti dobiju reprezentativnu najavu na nivou BiH.

Očekivani broj učesnika je 40.

Poziv za prijave ostaje otvoren do 18.12.2018. do 17h, a obrazac za prijavu je dostupan na linku.

Za sva dodatna pitanja obratite se putem emaila: [email protected] ili na broj +387 49 217 695

 

 

(Visited 153 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments