Kampanja “Mind the Mind” – poziv za volontere

9 okt
Rok prijave 15.10.2016

Napravi značajnu promjenu u svojoj okolini boreći se protiv stigme* prema psihičkim poremećajima! Postani volonter u kampanji “Mind the Mind – to Combat the Stigma of Mental Disorders”!

Trenutno tražimo volontere koji žele voditi radionice u srednjim školama u sklopu kampanje “Mind the Mind – to Combat the Stigma of Mental Disorders”, koju provodi EFPSA Social Impact Initiative (Europska Federacija Udruženja Studenata Psihologije).

Ukoliko…

• studiraš psihologiju ili si diplomirani psiholog
• želiš steći iskustvo u edukaciji i treningu vršnjaka
• osjećaš važnost svijesti o socijalnim pitanjima i socijalne odgovornosti
• zanimaju te obrazovne aktivnosti
• želiš ostaviti svoj trag u svijetu psihologije i steći novo i divno iskustvo

… onda je ovo prilika koju ne smiješ propustiti! Kao volonter koji provodi značajnu kampanju, upravo TI možeš pomoći smanjiti stigmu i socijalnu izolaciju ljudi s mentalnim poremećajima tako što ćeš podizati svijest o prisutnosti i posljedicama stigme.

Kao dio EFPSA-e, Social Impact se odnosi na inicijativu upotrebe psihološkog znanja s ciljem ostvarivanja značajnog i pozitivnog utjecaja na društvo.

Prvi projekat ovog tima je kampanja “Mind the Mind – to Combat the Stigma of Mental Disorders”. Trudimo se povećati svijest, educirati i rušiti stereotipe koji se odnose na problem mentalnog zdravlja. Po završetku dva vala kampanje, bezbroj zadovoljnih studenata psihologije i srednjoškolaca svjedoče uspjehu kampanje. Materijali korišteni u prethodnim valovima revidirani su i dorađeni na temelju povratne informacije svih onih koji su sudjelovali u kampanji, što znači da će treći val kampanje imati još veći utjecaj na europsko društvo!

Glavni zadaci volontera su:

• Sudjelovanje na edukaciji volontera
• Provođenje radionica u srednjim školama
• Briga o evaluaciji i izvještavanju

Dodatni zadaci volontera mogu uključivati:

• Pomoć lokalnom koordinatoru u kontaktiranju škola i dogovaranju o odrađivanju radionica
• Promoviranje kampanje u srednjim školama, među studentima i drugim volonterima

Ako si zaintesiran/zainteresirana, ispuni ovaj obrazac. Ako imaš bilo kakva pitanja, slobodno kontaktiraj lokalnog koordinatora na e-mail adresu [email protected] ili na facebook profil: https://www.facebook.com/akameric.

Rok za slanje aplikacije je 15.10.2016.

Prijaviti se možete ovdje.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin