Kamp za srednjoškolce – Krajiško ljeto

3 jul
Rok prijave 20.07.2016

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini Lokalni tim Cazin raspisuje javni poziv za učešće na sedmodnevoj edukaciji „Krajiško ljeto“.
Našim projektom želimo postaći mobilnost srednjoškolaca s ciljem upoznavanja drugih kultura i različitosti koje nudi naša država, BiH. Mobilnost mladih u BiH je jako niska jer obrazovni programi ne stimulišu razmjenu srednjoškolaca i same školske ekskurzije uvijek su usmjerene prema putovanju u inostranstva, tako da naši srednjoškolci uopšte ne poznaju svoju državu i njene različitosti. Obrazovanje ne znači nužno samo odlazak u školu i prikupljanje ocjena, već bi obrazovanje trebalo da mladim ljudima unaprijeđuje vještine, motiviše njihov razvoj, razvija kreativnost i inovativnost, uči ih o drugom i drugačijem, uči ih kritičkom promišljanju te podstiče samostalnost mladih u vidu odlaska od roditelja u nepoznate porodice, sticanjem novih prijatelja, uviđanje u različite načine života, upoznavanjem drugih kultura.
Zbog gore navedenih problema koji su svakodnevnica mladih mi želimo raditi projekat koji je zasnovan na home-stay principu, gdje bi Cazinski srednjoškolci bili domaćini 20 srednjoškolaca iz 20 gradova BiH. Projekat bi trajao od 07. do 13. augusta i bio bi popunjen sa raznim aktivnostima edukativnog karaktera i aktivnostima kroz koje bi upoznali kako sam Cazin tako i veći dio Krajine.

Pravo prijave imaju srednjoškolci:

 koji pohađaju srednju školu na području Bosne i Hercegovine
 koji su članovi jednog od lokalnih timova ASuBiH-a

Na planiranju i pripremi projekta učestvuje 20 članova lokalnog tima ASuBiH Cazin zajedno sa 15 mladih volontera našeg grada.

Rok za prijeve je do 20.07.2016. godine. 

Aplikacija za prijavu: Krajiško-ljeto-aplikacija-za-učesnike

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments