Kako postati AFS volonter?

4 jan

Postani AFS volonter u UG Interkulturni susreti u Bosni i Hercegovini u četiri koraka:

1. INFORMIŠI SE!
Saznaj više o profilu i zadacima volonteraiskustvima volontera, te o historiji volonterizma u AFS-u i UG ISU BIH. Pročitaj  Statut UG ISU BIH i Pravilnik o volontiranju u UG ISU BIH. Ukoliko imaš pitanja, slobodno nam piši na i[email protected] ili se obrati AFS volonterima u svom mjestu.

2. PRIJAVI SE!
Klikni OVDJE i preuzmi prijavni formular  za volontere u .doc formatu. Ispuni formular i pošalji ga na našu e-mail ili poštansku adresu. Nakon što primimo prijavu, kontaktirat će te volonteri iz našeg lokalnog odjeljenja najbližeg tvom mjestu prebivališta i informisati te o mjestu i datumu narednog okupljanja volontera, odnosno, treninga za nove volontere.

3. UČESTVUJ U TRENINZIMA ZA VOLONTERE!
UG ISU BIH u proljeće i jesen organizuje treninge za nove volontere. Također, AFS volonteri tokom cijele godine imaju mogućnost učešća u treninzima iz različitih oblasti i različitih nivoa.
Pročitaj i Pravilnik o učešću Udruženja građana „Interkulturni susreti u Bosni i Hercegovini“, članova i volontera Udruženja u eksternim aktivnostima.

4. MIJENJAJ SVIJET!
Podijeli svoje slobodno vrijeme, znanje i vještine sa UG ISU BIH i AFS-om kroz volonterski rad i na taj način promoviši interkulturno učenje i toleranciju.

Napomene:

Ranije iskustvo učešća u AFS programima razmjene ili drugim sličnim programima ni u kom slučaju nije preduvjet za volontiranje u UG ISU BIH i AFS-u. Mnogo važnije je interesovanje za interkulturalno učenje i razumijevanje, radoznalost, motiviranost i pouzdanost osobe.

Ukoliko bi želio/la volontirati u UG ISU BIH, ali nisi siguran/a u kom području ili šta bi mogao/la raditi, rado ćemo te informisati o svim mogućnostima i pomoći ti da nađeš svoje mjesto u AFS mreži volontera.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin