Kako do posla: Sajam za zapošljavanje 17. decembra u Sarajevu

8 dec

JU “Služba za zapošljavanja” Kantona Sarajevo i ove godine tradicionalno organizira Sajam za zapošljavanje. Deveti sajam zapošljavanja će se održati 17. decembra u Sarajevo Holidey Marketu, a pripreme oko organizacije uveliko su u toku.

JU “Služba za zapošljavanja” Kantona Sarajevo i ove godine tradicionalno organizira Sajam za zapošljavanje.

Deveti sajam zapošljavanja će se održati 17. decembra u Sarajevo Holidey Marketu, a pripreme oko organizacije uveliko su u toku.

Nezaposlenim licima, ali i osobama koje žele promijeniti posao sajam svake godine putem učešća 40-tak uglednih firmi ponudi između 400 i 500 radnih mjesta, od niže do visoke stručne spreme, raznih profila.

Osim što je sajam manifestacija koja na jednom mjestu okuplja poslodavce i nezaposlena lica, to je, ujedno prilika za apliciranja na slobodna radna mjesta, ali i prilika da se nezaposlena lica informišu o zahtjevima poslodavaca, posebno kada je riječ o znanjima i vještinama koje današnje tržište rada traži.

Za osam godina od kako naime, Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo organizira ovu manifestaciju, sajam je posjetilo oko 60. 000 građana.

Blizu 25.000 ljudi je apliciralo na ponude poslodavaca, a putem sajma se dosad zaposlilo 2.500 ljudi.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin