JOBS: Besplatan trening aktivnog traženja posla

24 maj
Rok prijave 16.06.2017

Studenti završnih godina master studija Filozofskog fakulteta, Odsjek za psihologiju pod supervizijom Društva Psihologa FBiH organizuju petodnevnu besplatnu radionicu aktivnog traženja posla, JOBS, koji predstavlja sveobuhvatan model dizajniran na Institutu za socijalna istraživanja Univerziteta Michigan.

Ovaj model je znanstveno potvrđen i primjenjivan u zemljama Evrope kao što su Irska, Mađarska i Finska. Rezultati primjene ovog modela na teritoriji BiH pokazuju da su efekti ovog modela veći (uspješniji) nego u gore navedenim zemljama Evrope. Ti rezultati pokazuju da se kod učesnika JOBS modela značajno povećava osjećaj sposobnosti i posjedovanja vještina koje će im omogućiti da u budućnosti aktivno traže posao i da u tome budu uspješni. Također, evidentno je da se učesnici nakon ove radionice osjećaju kompetentnije pri rješavanju problema koje imaju kao i to da postaju svjesni da je budućnost u njihovim rukama.

Svrha radionice aktivnog traženja posla je da pomogne nezaposlenim osobama da prepoznaju i preuzmu aktivnu ulogu u traženju posla, čime bi se ubrzao proces zapošljavanja te spriječio negativan efekat nezaposlenosti na mentalno zdravlje.

Ovom prilikom pozivamo vas da uz obučene, stručne i iskusne trenere, u organiziranju i vođenju radionica, naučite na koji način pratiti i prijavljivati se na oglase za posao, kako da se uspješno predstavite potencijalnom poslodavcu, kako da ostavite dobar dojam, te kako da maksimalno iskoristite vlastite potencijale i da pronađete posao.

Besplatan trening aktivnog traženja posla održat će se od 19. juna u Sarajevu, u prostorijama Društva psihologa FBiH (Tešanjska bb).

Ko i kako se može prijaviti?

Nezaposlene osobe koje su duže od godinu dana prijavljene u Zavodu za zapošljavanje.

Prijavu možete izvršiti direktno ovdje.

Poziv ostaje otvoren do 16.06.2017.

Za sve dodatne informacije o JOBS treningu možete se obratiti na mail: [email protected]

(Visited 6 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments