JobFAIR u Sarajevu i ove godine pruža priliku svim studentima i diplomcima

27 okt

JobFAIR omogućava direktan kontakt između studenata i poslodavaca. O ozbiljnosti projekta govori i veliki broj pojedinaca koji su uspjeli pronaći posao upravo zahvaljujući ovom Sajmu.


EESTEC LC Sarajevo će i ove godine organizovati sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije. “JobFAIR ‘17 – Iskoristi svoju šansu” je projekat koji se organizuje po deveti put i iz godine u godinu privlači pažnju sve većeg broja studenata i kompanija. Ovogodišnji Sajam će se održati 6. i 7. novembra u Kampusu Univerziteta u Sarajevu.

JobFAIR omogućava direktan kontakt između studenata i poslodavaca. O ozbiljnosti projekta govori i veliki broj pojedinaca koji su uspjeli pronaći posao upravo zahvaljujući ovom Sajmu. Prošle godine je učestvovalo 20 kompanija i preko hiljadu posjetilaca.

U toku dva dana trajanja Sajma studenti, kao i kompanije, uživaju u prilikama za mnogobrojna nova iskustva. Posjetiocima je ovo jedinstvena mogućnost za opušten razgovor sa predstavnicima vodećih kompanija u BiH. Također se mogu raspitati o tome šta poslodavci očekuju od njih te koje vještine su poželjne za njihovu struku. Informacije koje će dobiti iz prve ruke pomoći će im da rade na proširivanju znanja i usavršavanju svojih vještina.

Predstavnici kompanija učesnica Sajma će imati priliku da steknu uvid u stručnost mladih i njihovu spremnost da budu konkurentni na sve zahtjevnijem tržištu rada. Jedna od mogućnosti koju pruža JobFAIR je ostavljanje biografija u CV bazu, kojoj kompanije učesnice Sajma imaju pristup tokom čitave godine. Trenutno se u bazi nalazi preko 3500 biografija, a svaka od njih se može ažurirati i dopuniti.

Popratne aktivnosti predstavljaju značajan aspekt Sajma. Pored prezentacija, radionica i OST-a (Open Space Technology), JobFAIR Vam nudi jednu novinu, a to je Career Speed Dating. Kroz jedinstveni spoj razgovora za posao i speed date-a imate mogućnost “odmjeravanja” između Vas i potencijalnog poslodavca koje traje samo 5 minuta. U ovom kratkom vremenskom periodu poslodavac će biti u mogućnosti da ispita spremnost studenta na prilagodbu, kao i njegove komunikacijske sposobnosti.

Open Space Technology je interaktivna radionica u kojoj studenti zajedno sa predstavnicima kompanija učestvuju u rješavanju problema s kojima se kompanije svakodnevno suočavaju. Predstavnici kompanija imaju mogućnost da kroz teorijski ili praktičan način prikažu rad svoje kompanije i tehnologije pomoću kojih dolaze do željenog cilja.

Više o JobFAIR-u možete pronaći na zvaničnoj stranici www.jobfair.ba, gdje možete ostaviti i svoj CV. Također možete pratiti i na Facebook, Instagram i LinkedIn profilima.

 

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments