Jesenji buvljak bez novca ove subote u Zenici

12 okt

Jesenji buvljak bez novca će se održati ove subote 14.10.2017. u Gradskom parku, Zenica: Sve što ne koristiš – donesi! Sve što ti treba – odnesi!

Sve/i su dobrodošle/i da učestvuju i podijele nešto što ne koriste ili dođu da uzmu nešto što im je potrebno.
Donacija u vidu bilo kakvih stvari nije neophodna za učestvovanje na buvljaku.
Možemo i samo doći i uzeti ono što nam je potrebno, ukoliko ne posjedujemo stvari koje su nam viška i ukoliko nismo u prilici da nešto doniramo. (Napominjemo samo da Buvljak bez novca nije humanitarna aktivnost. Suština je u dijeljenju/razmjeni stvari i lijepom druženju (bez novca), pa Vas molimo da ne donosite i ostavljate svoje “viškove” tu, jer ni mi nemamo kud s njima 🙂

Sve/i treba da slobodno učestvujemo na bilo koji način, bez ikakvog osjećaja obaveze da donesemo nešto na buvljak, ukoliko nismo u prilici.

Pored kutka predvidjenog za Buvljak bez novca (odjeća, torbe, stvari, igračke i dr.) imat ćemo i kutak za hranu – Hrana, ne oružje u kojem ćemo dijeliti besplatnu hranu, sve/i smo dobrodošle/i da donesemo hranu koja je jestiva na licu mjesta. Ukoliko imate i sirovog voća ili povrća, sokova, eventualno viška plastičnog pribora za jelo – dobrodošle/i ste da i to ponesete za građane i građanke kojima je potrebno.

Kutak za umjetnost namijenjen za sve umjetnike i umjetnice koje pozivamo da okače svoje radove, čitaju svoju poeziju ili prozu, sviraju, plešu ili bilo šta što žele podijeliti s drugima. 🙂

Kutak za knjige u kojem možete donositi I uzimati knjige, razmijeniti omiljene citate, diskutovati itd.

Kutak za djecu Najveseliji kutak ispunjen bojama, dječjim osmjesima, igrama. Ponesite omiljene igre i igračke,

Nedjelja u Gradskom parku pored već navedenih kutaka, nudi i kutak za vještine. Dođite I pokažite svoje vještine, te na taj način naučite druge novim umijećima.
Dijelimo hranu, stvari, znanja, vještine, sreću i ljubav.

Dođite da se upoznamo, dijelimo, družimo i šutamo lišćem

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments