Jednodnevna radionica za blogere i blogerke: “Izvještavanje o temi rodno zasnovanog nasilja”

14 nov
Rok prijave 24.11.2017

Udruženje/udruga BH novinari poziva blogere/blogerke iz Bosne i Hercegovine na sudjelovanje u jednodnevnoj radionici o temi „Izvještavanje o temi rodno zasnovanog nasilja“ koja se održava u ponedeljak 27. novembra 2017. godine u Muzeju književnosti u Sarajevu (Sime Milutinovića Sarajlije 7) sa početkom u 10:00 sati.

Radionica se održava u okviru projekta “Standardi i angažman za sprječavanje nasilja nad ženama i nasilja u porodici u Bosni i Hercegovini”, koji realizira Udruženje/udruga BH novinari uz podršku UnWomen ureda u Bosni i Herecegovini i Švedske međunarodne agencije za razvoj i saradnju (Sida).

Cilj radionice i projekta je unapređenje znanja blogera/ki u oblasti izvještavanja o rodno zasnovanom nasilju, te objavljivanje istraživačkih priča, čija će osnova biti promoviranje prava i interesa žrtava kroz kontekstualiziranje pitanja rodno zasnovanog nasilja. Ovaj projekat bi, također, trebao pomoći blogerima da učinkovitije sarađuju i razmjenjuju informacije sa javnim i drugim institucijama i civilnim sektorom u oblasti zaštite žrtava nasilja, provođenju zakona i kreiranju politika u ovoj oblasti. Jedan od očekivanih rezultata je i formiranje mreže blogera/ki koji će se specijalizirati u ovoj oblasti i nastaviti baviti temom rodno zasnovanog nasilja.

Za učesnike/ce koji putuju u Sarajevo organizator snosi troškove putovanja i noćenja.

Za pojedinačnu prijavu na radionicu potrebno je:

  1. popuniti online formu
  2. dostaviti na email adresu [email protected] jedan sadržaj sa bloga

Upitnik i sadržaj sa bloga treba ispuniti/dostaviti najkasnije do 24. novembra 2017.

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju – telefon 033 223 818

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments